Breaking

Jayapura Regent Mathius Awoitauw lanceert 3 toeristische iconen



Jayapura Regent, Papua Provincie Mathius Awoitauw lanceerde drie toeristische iconen in Jayapura Regency, namelijk 20 Mother Language Tourism Villages, Kharisma Iven Kenambai Umbai 2022 en het Enchantment Logo Kenambai Umbai Tourism.

"Dit maakt deel uit van voortdurende innovatie om de toeristenindustrie op aarde vooruit te helpen, 'Kenambai Umbai' wordt steeds geavanceerder", zei hij dinsdag in een persbericht dat Antara in Jayapura ontving.

Volgens Mathius zal het, vooral voor het toerisme in het dorp, rechtstreeks worden aangedreven door de lokale inheemse gemeenschap.

Op die manier, zei hij, zullen traditionele dorpen of toeristische dorpen vol rijke cultuur, tradities en uniekheid in combinatie met natuurlijke schoonheid behouden blijven.

"Omdat het traditionele dorp in de toekomst een toeristische attractie zal worden met al zijn uniciteit voor de toekomst van Papua", zei hij.

Hij legde uit dat zijn partij hoopt dat de hele gemeenschap in Jayapura Regency altijd gezamenlijk een rol zal spelen bij het ontwikkelen van toeristische bestemmingen, zodat veel bezoekers naar het gebied komen.

"We hopen dat andere toeristendorpen zullen blijven ontstaan, daarom blijven creatieve Papoea-jongeren de jeugd in elk traditioneel dorp aanmoedigen om hun dorpen te blijven organiseren en naar de buitenwereld te promoten, zodat elke Papua-uniciteit een voordeel wordt voor toekomstig toerisme." zei Mathis.

Hij legde uit dat de 20 moedertaaldorpen Kampung Asei Besar, Kleublouw, Hobong, Abar, Sosiri, Yakonde, Tabla Nusu, Tabla Supa, Necheaibe, Bukisi, Tarpia, Muris Besar, Ambora, Pupehabu, Bring, Mamei, Skorib Aembe, Rephang omvatten. Muaib., Ombrop en Tabbeyan.

Ondertussen zijn Yoboi Village, Yokiwa Village, Hobong Village, Doyo Lama Village en Rhepang Muaif Village dorpen die dorps/toeristische dorpsprijzen hebben ontvangen van het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie (Kemenparekraf).

De lancering van drie toeristische iconen in Jayapura Regency vond plaats op zaterdag (29/10) die samenviel met het Lake Sentani Festival in het Kalkote Lake-gebied, Sentani, Jayapura Regency.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693657/bupati-jayapura-mathius-awoitauw-launch-3-ikon-pariwisata

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.