Breaking

 Begroet de waarnemend gouverneur van Zuid-Papoea Apolo Safanpo, drukke inwoners van Mopah Merauke Airport




Duizenden inwoners uit vier districten in de zuidelijke regio van Papua, te weten Merauke, Asmat, Mappi en Boven Digul, verwelkomden met enthousiasme de komst van de waarnemend gouverneur van Zuid-Papoea, Apolo Safanpo in Merauke Regency, vrijdag (18/11/2022).

Uit media-monitoring op Mopah Airport, voerden inwoners van de Marind-, Mappi-, Muyu-, Mandobo-, Asmat- en Auyu-stammen uit de vier regentschappen respectievelijk traditionele dansen en liederen op.
 
Een aantal etnische Indonesiërs nam ook deel aan de welkomstceremonie voor de waarnemend gouverneur op de plaatselijke luchthaven.
 
Nog steeds in de gaten gehouden, werden ook bewoners gezien die Jalan Marthadinata, Mandala en Brawijaya verdrongen om te wachten op de nieuw aangestelde waarnemend gouverneur.

Apolo Safanpo, waarnemend gouverneur van Zuid-Papoea, en zijn entourage arriveerden vrijdagochtend met een Garuda-vlucht vanuit Jakarta op Mopah Merauke Airport.

Hij werd begroet door de regenten, elementen van Muspida, traditionele leiders, religieuze leiders en duizenden mensen.
 
Apolo Safanpo, vergezeld van zijn vrouw Ade Irma Suriyani, werd 'geparadeerd' van Mopah Airport naar het Sacred Heart of Jesus Statue Park, dat op ongeveer 300 meter van de luchthaven ligt. Vervolgens werd er een dankgebed opgezegd onder leiding van pastoor John Kandam.

De initiatiefnemer van de provincie Zuid-Papoea, Johanes Gluba Gebze, stelde in zijn opmerkingen dat de aspiraties voor de opdeling van de provincie Zuid-Papoea (PPS), waar al meer dan 20 jaar voor werd gevochten, eindelijk konden worden verwezenlijkt.
 
Na het presenteren van PPS benoemde de regering ook een van de beste regionale zonen uit Zuid-Papoea, namelijk Apolo Safanpo, tot waarnemend gouverneur van de nieuwe provincie.

“Zuid-Papoea is ons grote huis, de organisatoren en organisatoren zijn gestuurd om te organiseren en te organiseren. Bedankt aan de overheid die ook bereid was en het opgaf, want 20 jaar hebben we op deuren geklopt. Eindelijk na 20 jaar is de deur geopend”, aldus Gluba.
 
Gluba verklaarde dat deze dag een bijzondere en historische dag was voor alle mensen in de zuidelijke regio van Papua, omdat waarnemend gouverneur Apolo Safanpo de missie van God en de staat begon uit te voeren.
 
De gemeenschap wordt verzocht de waarnemend gouverneur en zijn apparaat volledig te steunen bij het uitvoeren van het eerste bestuur van de provincie Zuid-Papoea.

"We moeten hem (Apolo Safanpo) steunen om deze eerste regering met succes te leiden met de taken die zijn geregeld door een presidentieel decreet of een presidentieel decreet waarvan de inhoud er al voor hem is", zei Gluba.

"Gisteren was ik niets, ik ben slechts een coördinator die jullie allemaal uitnodigt om je te verenigen om te vechten voor Zuid-Papoea. We coördineren alle krachten, als jullie niet allemaal ook steunen, is het nutteloos voor mij. Vanaf vandaag draait deze provincie, en vanaf vandaag kunnen de mensen van Zuid-Papoea hun bestaan laten zien", vervolgde hij.
 
Gluba hoopt dat waarnemend gouverneur Apolo Safanpo en regionaal secretaris Sugiarto en hun functionarissen de regering goed, correct en proportioneel kunnen leiden.

“Help ons alstublieft zodat wat de wil en dit mandaat is niet wordt verraden. Zuid-Papoea goed runnen, zodat alle kinderen van dit land en broeders en zusters van de Vereniging van de Indonesische Archipel het verstandig kunnen beheren en zij aan zij kunnen leven', voegde hij eraan toe.

BRON: https://seputarpapua.com/view/sambut-pj-gubernur-papua-selatan-apolo-safanpo-warga-padati-bandara-mopah-merauke.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.