Breaking

De regering van Manokwari helpt mensen met een handicap en verwaarloosde kinderen



De regentschapsregering van Manokwari in de provincie West Papua biedt hulp aan personen met een handicap en verwaarloosde kinderen in een reeks activiteiten van de Maand van de Wederzijdse Samenwerking van 8 oktober tot 8 november 2022 om de verjaardag van de regio te herdenken.

Volgens het hoofd van de Manokwari Regency Social Service, Muhammad Mansur in Manokwari, heeft de lokale overheid maandag hulpmiddelen in de vorm van vijf driewielige motorfietsen, 15 rolstoelen, 12 wandelstokken en 12 gehoorapparaten verstrekt aan mensen met een handicap.

Bovendien heeft de regering van het regentschap Manokwari volgens hem financiële steun verleend van elk 1,5 miljoen roepie aan 300 mensen met een handicap en 300 verwaarloosde kinderen.

"Eigenlijk zijn de ontvangers van hulp meer dan dat, maar omdat ons budget beperkt is, zodat de hulpverlening wordt aangepast aan het bestaande budget", aldus Mansur.

Volgens Fredy M Laleno, hoofd van de afdeling sociale rehabilitatie van de sociale dienst van Manokwari Regency, zijn er minstens 600 mensen met een handicap in negen districten in Manokwari Regency.

De regent van Manokwari, Hermus Indou, zei maandagochtend in een appel op het kantoor van Manokwari Regent's Office dat de lokale overheid blijft streven naar verbetering van het welzijn van mensen met een handicap.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22401/government-manokwari-bantu-pennyandang-disabilitas-dan-anak-terlantar


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.