Breaking

 De regering van Lanny Regency moedigt productieve Papoea's aan om overheidssteun te beheren



De regering van Lanny Jaya Regency, provincie Papoea, moedigt inwoners die overheidssteun ontvangen aan om deze hulp te beheren, zodat ze productief kunnen zijn en op een duurzame manier een inkomen kunnen genereren.

"Tot nu toe is de gemeenschap alleen consumptief van aard geweest. In de toekomst gaan we het weer regelen met standaard werkwijzen voor het verdelen van hulp zodat ze productief moeten zijn vanuit het potentieel dat in elk dorp en district aanwezig is. Ze redden het goed met steun via Lanny Jaya Mandiri", zei de waarnemend Lanny Jaya-regent, Petrus Wakerkwa, vrijdag in Wamena.

Petrus Wakerwa herinnerde eraan dat de regering sinds 2018 verschillende hulp heeft verstrekt via het Lanny Jaya Mandiri, Smart and Healthy (MCS) -programma.

De regering hoopt dat met behulp van fondsen die elk jaar regelmatig worden verdeeld, de gemeenschap hun bedrijven kan openen, bijvoorbeeld in de landbouwsector is er koffie-ontwikkeling en honingbijenteelt.

"We moedigen aan dat we met dit programma Lanny Jaya-mensen kunnen zien die daadwerkelijk zaken hebben zoals het fokken van konijnen, we moedigen ze aan in de vorm van geld en uitrusting, het fokken van honingbijen zodat ze zich in de toekomst kunnen ontwikkelen," zei hij.

Het kabinet wil assertiever worden zodat mensen gemotiveerd worden om geen hulp van de overheid te blijven verwachten.

Tijdens de bijeenkomst met alle districtshoofden, leden van de regionale volksvertegenwoordiging (DPRD) en hoofden van regionale apparaatorganisaties, evalueerden zij ook het Lanny Jaya Smart-programma.

De regent zei dat het MCS-programma de gemeenschap eigenlijk echt helpt, maar in bijvoorbeeld het onderwijs zouden sommige mensen die door de overheid worden gefinancierd, hun colleges niet snel goed kunnen afronden.

"Nadat we de studiestad waar ze studeerden direct in de gaten hadden gehouden, zagen we dat hij te ontspannen studeerde, geen tempo had, dus gaan we het herschikken", zei Petrus.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694881/pemkab-lanny-dorong-warga-papua-productive-kelola-bantuan-Government

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.