Breaking

 7 studentdeelnemers van de YPMAK-beurs keren terug naar de campus nadat ze PPL bij SATP hebben gevolgd



7 studenten die deelnamen aan de Amungme en Kamoro Community Empowerment Foundation-beurzen (YPMAK) werden teruggeroepen naar de De La Salle Catholic University Manado, na het uitvoeren van Field Experience Practice (PPL) op de Papua Taruna Boarding School (SATP).

De terugtrekking van 7 PPL-studenten werd gemarkeerd door de overhandiging van souvenirs van de decaan van de Faculteit Educatie (FIP) Katholieke Universiteit De La Salle Manado aan het hoofd van de vertegenwoordiger van de Lokon Education Foundation (YPL), op vrijdag (18/11 /2022).

De PPL 7-studenten die deelnemen aan de YPMAK-beurs zijn een samenwerking tussen De La Salle Catholic University, Manado en YPL vanaf 14 september 2022.
 
YPL is zelf een educatieve partner van YPMAK die het partnerschapsfonds PT Freeport Indonesia beheert, dat SATP beheert.

PPL-studentenvertegenwoordiger, Anince Pigai sprak zijn dank uit aan de Almachtige God voor het geven van de mogelijkheid aan 7 studenten om PPL uit te voeren bij SATP.

Tijdens de PPL van 2 maanden heeft hij veel ervaring opgedaan, zowel binnen als buiten de klas.
 
“We zijn erg blij dat we bij SATP kunnen oefenen. En hopelijk kan wat we krijgen nuttig zijn voor de toekomst, "zei hij.

Ondertussen zei het hoofd van SATP, Johanna MM Tnunay, dat ze Unika De La Salle bedankte voor het toevertrouwen aan SATP om studenten voor PPL te begeleiden.

Hij gaf toe dat dit de eerste keer was dat dit programma bij SATP werd uitgevoerd en dat de studenten die kwamen inheemse Papoea-kinderen waren die deelnamen aan het YPMAK-beurzenprogramma.
 
"Bij de implementatie van PPL hebben ze het goed gevolgd zonder enige klachten. Dit bewijst dat ze hun professionaliteit als toekomstige leraar hebben geïmplementeerd. We hopen dat ze in de toekomst weer les kunnen geven aan deze SATP. Er is dus een innerlijke gehechtheid aan lesgeven. En er zijn weer studenten die naar SATP zijn gestuurd", zei hij.

Ondertussen zei Oktavianus V Rori, plaatsvervangend hoofd van de onderwijs- en ontwikkelingsvertegenwoordiger van YPL-SATP, dat zijn partij namens YPL waardering uitsprak voor YPMAK voor het volledig ondersteunen van 7 studenten bij het uitvoeren van hun studie aan de Dela Salle Catholic University, Manado.

Hij vervolgde dat deze PPL in lijn is met de visie en missie van YPL, namelijk het voorbereiden van de beste kaders van Tanah Amungsa. Daarom is goede samenwerking nodig bij het uitvoeren van een concrete visie op het realiseren van institutionele verzelfstandiging.
 
“We geven toe dat het heel moeilijk is om in Timika basisschoolleraren te vinden. Daarom danken we Unika voor het sturen van PPL-studenten naar SATP. En voor de 7 studenten, houd rekening met de 4 bestaande competenties voor succes, namelijk professioneel, sociaal, pedagogisch en persoonlijkheid," zei hij.

De directeur van YPMAK, vertegenwoordigd door het hoofd van de onderwijsafdeling van YPMAK, Feri Uamang, zei dat de behoefte aan human resource development (HR) in Timika is voor leraren en gezondheidswerkers.

Daarom werkt YPMAK samen met verschillende educatieve partners, zoals Unika De La Salle, om kwalitatief en veerkrachtig personeel te kunnen produceren.
 
Dit is een serieuze zorg voor YPMAK, zodat er leraren zijn voor autochtone Papoea-kinderen. Waar ze meer weten over de bestaande omstandigheden en cultuur.

"Tot nu toe zijn de leraren die naar het achterland en de kust zijn gestuurd niet serieus geweest. Sommigen komen zelfs tijdens examens en dit is een probleem. Daarom kunnen studenten, wanneer ze klaar zijn met hun studie, terugkeren naar de regio's om human resources te ontwikkelen", zei hij.

Bij die gelegenheid herinnerde Feri de 7 studenten er ook aan om op de studietijd te letten. Waar, nieuwe richtlijnen voor beurzen en dit is in de studiesteden overgebracht dat het niet meer dan 5 jaar kan zijn.

Na PPL daarom serieus zijn, zodat ze hun studie op tijd kunnen afronden.

"De studielimiet is 5 jaar, om anderen de kans te geven hetzelfde (beurzen) te krijgen," zei hij.

De kanselier van de De La Salle Catholic University, prof. dr. Johanis Ohoitimur zei dat deze PPL een samenwerking was tussen De La Salle Catholic University en YPL, wiens achtergrond YPMAK's Monev aan De La Salle Catholic University was.

Waar hij op dat moment na zijn afstuderen dacht waar ze werken. Het blijkt dat YPMAK al die tijd heeft geholpen als geleerde en daarna elkaar heeft gezocht.

"Daaruit ontstond het idee waarom beursontvangers niet terugkeren naar de regio. Daarom hebben we gecoördineerd met YPL en uiteindelijk kon PPL het doen, "zei hij.

Hij vervolgde dat aan de De La Salle Catholic University studenten van het YPMAK-beurzenprogramma PPL zouden aanvragen voor de regio's. Dit is in lijn met YPMAK's visie en missie van empowerment.

"We zorgen ervoor dat er elk jaar PPL-deelnemers naar hier worden gestuurd. En de eerste 2 maanden van PPL hebben bewezen dat het programma succesvol kan worden genoemd, "zei hij.

BRON: https://seputarpapua.com/view/7-mahasiswa-peserta-beasiswa-ypmak-Back-to-campus-usai-jalani-ppl-di-satp.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.