Breaking

Biak Numfor's budgetopname tot eind oktober verhoogd


De realisatie van budgetabsorptie in het kader van de Biak Numfor Regentschapsregering, Papua tot eind oktober 2022 is begonnen toe te nemen, tot in het bereik van 75 tot 80 procent.

"We streven ernaar dat tot eind december 2022 de begrotingsopname van de Biak Numfor Regentschapsregering het doel van 100 procent kan bereiken", zei Biak plaatsvervangend regent Calvin Mansnembra in de marge van een regionale werkvergadering in Biak, zaterdag.

Plaatsvervangend regent Calvin Mansnembra zei dat de toename van de begrotingsopname van de Biak Numfor Regentschapsregering plaatsvond uit bronnen van speciale toewijzingsfondsen, algemene toewijzingsfondsen, speciale autonomiefondsen van Papoea en andere fondsen.

Hij sprak de hoop uit dat verschillende leiders van regionale apparaatorganisaties als budgetgebruikers de realisatie van de regionale budgetopname snel en volgens vooraf bepaalde activiteitendoelen blijven versnellen.

"Wanneer de absorptie van het fysieke projectbudget hoog is, kan dit de economische groei van de mensen van Biak Numfor Regency aanmoedigen en direct beïnvloeden", hoopte Calvin Mansnembra.

Hij gaf toe dat de regering van het regentschap Biak Numfor aan het einde van het fiscale jaar 2022 ook echte beleidsinspanningen had geleverd om de regionale inflatie te beheersen.

Twee dingen die de regering van het regentschap Biak Numfor momenteel doet om de inflatie onder controle te houden, zijn volgens hem het implementeren van het chili-landbouwsectorprogramma op scholen, het civiele staatsapparaat (ASN) en in gemeenschapstuinen.

"De regering van het regentschap van Biak heeft ook een programma uitgevoerd om directe geldelijke hulp aan de gemeenschap te verstrekken als gevolg van de stijging van de brandstofprijzen", zei Calvin.

Op basis van gegevens verkregen door ANTARA over de goedkeuring van regionale uitgaven in de APBD-wijziging van 2022, stelde de Biak Numfor DPRD Rp 1,5 biljoen vast.

Ondertussen vond de regionale werkvergadering van de Biak Numfor Regentschapsregering plaats in het KSL Ridge-gebouw, Manyai Village van vrijdag tot zaterdagavond (5/11) onder leiding van regent Herry Ario Naap met als agenda het luisteren naar de levering van werkprogramma's en programmastrategieën voor 2023 van regionale organisatieleiders en 19 staatshoofden.De tijdelijk opgeschorte districten gaan volgende week maandag (7/11) verder.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693917/serapan-anggaran-biak-numfor-to-akhir-oktober-meningkat


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.