Breaking

 De landbouwdienst van Manokwari stelt de ontwikkeling van 1.000 hectare sojabonenvelden voor



Het ministerie van Landbouw en Voedselzekerheid van het regentschap Manokwari, provincie West-Papoea, heeft de ontwikkeling van 1.000 hectare sojabonen voorgesteld als antwoord op 'huiswerk' dat de minister van Landbouw, Syahrul Yasin Limpo, vroeg tijdens een bezoek aan Manokwari, dinsdag (25/10) .
 
Het hoofd van de Manokwari Agriculture and Food Security Service Kukuh Saptoyudo in Manokwari verklaarde vrijdag dat Manokwari Regency tot dusver nog minder dan 200 hectare sojalandbouwgrond heeft op het vasteland van Wapramasi, dat bestaat uit de districten Warmare, Prafi, Masni en Sidey.
 
"Ons sojabonenplantcentrum in Manokwari bevindt zich op SP 11, maar dat, het land bereikt geen 200 hectare. We hebben alleen voorgesteld om het later uit te breiden tot 1.000 hectare," zei Kukuh.
 
Hij zei dat het plan om het areaal sojabonen te vergroten werd uitgevoerd door sojabonen als tussengewassen van rijst te maken.
 
"Dus de rijstvelden worden na de oogst beplant met sojabonen. Sojabonen worden geoogst nadat ze zijn beplant met rijst en nadat de rijst weer is geoogst, worden ze beplant met maïs," legde hij uit.
 
Zo zal het totale landoppervlak van 1.000 hectare gelijkmatig worden verdeeld, maïs en sojabonen terwijl rijst 1.200 hectare land zal gebruiken. De aanplant vindt plaats op het vasteland van Wapramasi.
 
Terwijl Kukuh in 2023 verklaarde dat er een voorstel zou zijn om nieuwe rijstvelden aan te leggen. Alleen kon hij de voorgestelde hoeveelheid land niet bevestigen, omdat het nog steeds in de vorm van een plan is.
 
Kukuh zei dat zijn partij alleen een gezamenlijke bijeenkomst zou houden in de stad Sorong over de uitbreiding van het areaal rijstvelden, die in de nabije toekomst zal worden uitgevoerd met het directoraat-generaal Landbouwinfrastructuur en -faciliteiten, ministerie van Landbouw van de Republiek Indonesië.
 
"Maar het zal geen land zijn voor tussengewassen zoals sojabonen en maïs. Dat is inderdaad de focus voor rijstvelden," zei Kukuh.
 
Tijdens een bezoek aan Manokwari vroeg de minister van Landbouw, Syahrul Yasin Limpo, aan de provincie West-Papoea om ten minste 100.000 hectare sojaland te ontwikkelen.
 
Volgens hem is deze sojaboon belangrijk in heel Indonesië omdat de consumptie van verwerkte sojabonen zoals tofu, tempeh en sojasaus door de hele gemeenschap wordt geconsumeerd.
 
Maar tot nu toe, zei hij, is de meeste vraag naar sojabonen afkomstig van import, met een hoeveelheid van 98 procent.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23197/dinas-pertanian-manokwari-usul-pengembangan-1000-hektare-lahan-kedelai

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.