Breaking

 Bulog: De voorraad basisgoederen in Manokwari is voldoende om Nataru het hoofd te bieden



Naamloze vennootschap Bulog Subdivre Manokwari zorgt ervoor dat de voorraden van basisbehoeften voorafgaand aan de kerst- en nieuwjaarsvieringen in het Manokwari-gebied en omgeving veilig zijn.

Hoofd van Bulog Manokwari Subdivisie Firman Mando zei donderdag dat de voorraad rijst in het Bulog Manokwari-magazijn zeker voldoende zal zijn voor de komende drie maanden.

"Vanaf vandaag is er ongeveer 2.000 ton medium rijst met voorraadveerkracht die tot 3 maanden kan duren, zodat het januari 2023 kan bereiken", zei hij.

Beschikbaarheid van voldoende rijstvoorraden is een vooruitzicht op de religieuze dag die Bulog al heeft voorbereid.

"Genoeg zodat het mensen kan helpen Kerstmis veilig en vreedzaam te herdenken, omdat we altijd onze voorraad beschikbaar houden en aanvullen wanneer we een groot feest vieren zoals Nataru," legde hij uit.

Behalve medium rijst heeft Bulog ook voorraden premium rijst met een beschikbare hoeveelheid tot 100 ton die naar verwachting ook tot januari 2023 zal duren.

Verder is de voorraad suiker 23 ton, bakolie 34 duizend liter en tarwebloem 23 ton.

"We bereiden dit voor om de prijzen op consumentenniveau te stabiliseren, zodat we hopen dat het de gemeenschap, vooral in Manokwari, zal helpen om dagelijkse basisproducten te verkrijgen tegen redelijk betaalbare prijzen," vervolgde hij.

Tot nu toe houdt Bulog zich nog steeds aan de prijs van levensbehoeften zoals spijsolie (overheidssubsidies) die wordt verkocht voor olie voor 14 duizend per liter, dan kristalsuiker voor 14 duizend per kilo, voor tarwemeel voor 14 duizend per kilo en premium rijst tegen 11 duizend per kilo.

"Dus de prijs is zeer, zeer betaalbaar voor de gemeenschap in vergelijking met de prijzen op de markt," zei hij

Om het te kopen, vroeg Firman hem om rechtstreeks naar het kantoor te gaan of via onze foodhouse-partners (RPK) op de Wosi Central Market en Sanggeng Market.

"Ook in verschillende subdistricten verspreid over Manokwari werken we meestal ook samen met degenen die Bulog-producten verkopen, natuurlijk tegen dezelfde prijs," zei hij.

Verder zei Firman ook dat Bulog Manokwari routinematig marktoperaties uitvoert om ervoor te zorgen dat de prijzen voor basisbehoeften, met name rijst, worden verkocht tegen de hoogste verkoopprijs (HET) die door de overheid is vastgesteld.

"Het overheidsprogramma is bedoeld om de prijzen te stabiliseren. We hebben inderdaad samengewerkt met verwante partijen om toezicht uit te oefenen, zoals regionale inflatiecontroleteams en voedseltaskforces in de regio's", aldus Firman.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23161/bulog-stok-bahan-pokok-di-manokwari-memadai-hadapi-nataru

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.