Breaking

Anggi Mountains Arfak Airport, West Papua, zal binnenkort operationeel zijn



West Papua Arfak Mountains District (Pegaf) regent, Yosias Saroi, verklaarde dat de Anggi luchthaven spoedig geactiveerd zou worden om de economische groei van de mensen in dit gebied te stimuleren.
 
"We brengen communicatie tot stand met luchtvaartmaatschappijen van het ATR-type, zodat we de Pegaf-gemeenschap kunnen bedienen", zei regent Yosias Saroi in Manokwari, zondag 13 november 2022.
 
De regent zei dat de verhoging van de luchthaven van Anggi van 700 meter naar 1.500 meter een van de beloften van president Jokowi aan de Pegaf-gemeenschap in oktober 2019 was.
 
"De verbetering van de start- en landingsbaan en de bouw van de passagiersterminal van Anggi Airport zijn sinds 2020 gebouwd door het Ministerie van Transport samen met Rendani Manokwari Airport en Siboru Fakfak Airport", zei hij.
 
De regent hoopt dat hij door de toegang tot luchtvervoer te openen, de economie van de gemeenschap in de landbouwsector en het bergtoerisme kan verbeteren, die vanwege de beperkte toegang niet is gemaximaliseerd.
 
"Het Arfak-gebergte heeft geen zeeën voor schepen om te bezoeken, daarom is de economische groei van de gemeenschap sterk afhankelijk van land- en luchttoegang," zei hij.
 
Regent Yosias Saroi sprak ook zijn hoop uit op de aandacht van de centrale regering via het PUPR-ministerie om de regionale regering van Pegaf te helpen bij het versnellen van de aanleg van toegangswegen en bruggen, zoals beloofd door president Jokowi.
 
"De belofte van de president over het verlengen van de start- en landingsbaan en de terminal is vervuld en we wachten nog steeds op de aanleg van wegen en bruggen die tot nu toe nog niet volledig zijn geasfalteerd", aldus de regent.
 
Eerder klaagden groente- en fruittelers uit het Pegaf-district over de moeilijkheid om hun producten op de markt te brengen. Het belangrijkste obstakel is toegang en dure transportkosten om landbouwproducten van het gebied naar de omliggende districten te vervoeren.
 
Lidia Wonggor, een groenteverkoper uit het Pegaf-district, zei dat de landbouwproductie van Pegaf vrij hoog is omdat de meeste inwoners van het gebied hun erf gebruiken om groenten en fruit te verbouwen.
 
"Er zijn veel groente- en fruitkwekerijen, maar het is moeilijk voor ons om ze in Pegaf te verkopen omdat er niet genoeg kopers zijn. Bijna alle bewoners hebben groente- en fruittuinen op hun erf", zegt Lidia.
 
Met deze voorwaarde, zei Lidia, kozen sommige boeren uit Pegaf ervoor om hun landbouwproducten aan Manokwari Regency te verkopen door voertuigvergoedingen te betalen variërend van Rp. 500.000 tot Rp. 1.000.000.
 
"Voor één zak groenten of fruit wordt Rp. 50 duizend in rekening gebracht tot Rp. 100 duizend, terwijl (passagiers) Rp. 100 duizend per persoon in rekening worden gebracht, dus als het totaal Rp. 500 duizend kan bereiken voor één retour (PP) Pegaf -Manokwari,' zei hij.

BRON: https://www.medcom.id/national/region/4KZPvr6b-bandara-anggi-pegunungan-arfak-papua-barat-segera-difungsikan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.