Breaking

 Bijeenkomsten tegen de G20 in Jayapura werden geïnfiltreerd door de KNPB



De politie bevestigde dat de chaos tijdens de demonstratie voor de poort van Cenderawasih University (Uncen) Abepura die plaatsvond op woensdag (16/11/2022) was geïnfiltreerd door het West Papua National Committee (KNPB).

Politiechef van Jayapura City, Kombes Pol Victor Mackbon zei dat de resultaten van het eerste onderzoek, de demonstratie waarvan werd beweerd dat deze afkomstig was van een combinatie van studenten in Jayapura City, niet allemaal een studentenstatus bleek te hebben.

"De KNPB infiltreerde in de demonstratie van gisteren, waaronder een aantal allianties die lid zijn van de KNPB", zei Mackbon in Jayapura, donderdag (17/11/2022).

Dit versterkte het excuus van de politie om de demonstratie niet vanaf het begin door te laten gaan.

"We zullen nog strenger en selectiever zijn. Het indienen van aspiraties is niet verboden, zolang we de regels naleven en de geldende bepalingen respecteren. Vraag voor dit incident de veldcoördinator om de verantwoordelijkheid voor deze actie op zich te nemen", legde hij uit.

De politie redeneerde dat agenten in het veld kordaat optraden in het algemeen belang.

Bij de losbandige demonstratie van gisteren pakte de politie 7 demonstranten op die verdacht werden van provocateurs en verzetsdaders tegen agenten in het veld.

"Deze 7 mensen worden nog steeds onderzocht door onderzoekers. Na de titel van de zaak zullen we deze opnieuw updaten", zei Victor.

BRON: https://kumparan.com/bumi-papua/unjuk-rasa-tolak-g20-di-jayapura-disusupi-knpb-1zGbIuFmcLQ/full

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.