Breaking

Waarnemend gouverneurs van 3 nieuwe provincies in Papua ingehuldigd op 10 november



Op 10 november 2022 worden in Jakarta drie nieuwe provinciegouverneurs in Papua beëdigd. De inauguratie van de waarnemend gouverneur vond gelijktijdig plaats met de inauguratie van 3 nieuwe autonome regio's (DOB) in Bumi Cenderawasih.

Vice-minister van Binnenlandse Zaken (Wamendagri), John Wempi Wetipo legde uit dat er momenteel pre-inhuldiging is geweest door 3 werkgroepen (pokja) bij het ministerie van Binnenlandse Zaken om de inauguratie van 3 nieuwe autonome regio's voor te bereiden, namelijk de provincies Zuid Papua, Centraal Papua en Papua Mountains.

"Als er geen obstakels zijn, zal aanstaande maandag de naam van de kandidaat voor het gouverneurschap aan de president worden voorgesteld, dus het is te hopen dat de inauguratie en inauguratie van 3 nieuwe autonome regio's rond 10 november 2022 zal plaatsvinden", zei hij in Jayapura. , vrijdag (28/10/2022).

Wempi zorgde ervoor dat het hele proces van de inauguratie van de waarnemend gouverneur en de inauguratie van de 3 nieuwe autonome regio's zich zou concentreren op Jakarta en niet op de regio's.

"Dus, alles is gericht op Jakarta, niet op de gebieden zoals eerder vermeld. Als er een feest is of de ambtenaar in kwestie wordt opgehaald, ga je gang", zei hij.

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken zorgde ervoor dat van de 3 waarnemend gouverneurs zeker was dat er inheemse Papoea's waren. "De waarnemend (gouverneur) komt uit Papua, dat is er duidelijk", zei hij.

Eerder op 30 juni 2022 keurde de regering 3 nieuwe provincies in Papua goed zoals vermeld in Wet nr. 14/2022 betreffende de vorming van de provincie Zuid-Papoea met de hoofdstad Merauke.
Dan, Wet nr. 15/2022 betreffende de vestiging van de provincie Centraal Papua met de hoofdstad in Nabire en Wet nr. 16/2022 betreffende de vestiging van de provincie Papua Mountains met de hoofdstad in Wamena.

BRON: https://kumparan.com/bumi-papua/pencepat-gubernur-3-provinsi-baru-di-papua-dilantik-10-november-1z8bffJhH2R/full

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.