Breaking

KPK onderzoekt de rol van PT Waringin Megah in het Mimika Kingmi Church-project



De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft onderzoek gedaan naar de kennis van twee getuigen over de deelname van PT Waringin Megah aan het bouwproject van de Kingmi Mile 32 Church in Mimika, Papua.

"Zijn kennis werd onder meer onderzocht in verband met de deelname van het bedrijf PT Waringin Megah aan het bouwproject van de Kingmi Mile 32-kerk in Mimika", zei waarnemend (Plt.) KPK-woordvoerder Ipi Maryati Kuding donderdag in Jakarta.

De KPK onderzoekt de directeur/adjunct-directeur van PT Waringin Megah Hermash Budi Yuwono Lukman en PT Waringin Megah-medewerker R. Andrian Gatot Yudho Prabowo in het KPK Red and White Building, Jakarta, woensdag (26/10), tijdens het onderzoek naar de vermeende corruptiezaak van het bouwproject Kingmi Mile Church in Mimika Regency.

De KPK heeft woensdag (26/10) ook een getuige op de hoogte gebracht die geen gehoor heeft gegeven aan de dagvaarding, namelijk de medewerker van PT Waringin Megah Febriansyah.

"Het niet aanwezig zijn en het opnieuw plannen van een terugroepactie zal onmiddellijk worden doorgegeven door het onderzoeksteam", zei Ipi.

De KPK heeft drie verdachten genoemd, namelijk de inactieve Mimika Regent Eltinus Omaleng (EO), het hoofd van de Welfare Section van het Mimika Regency Secretariaat/commitment-making official (PPK) Marthen Sawy (MS), en de private partij/PT Waringin Megah (WM) Directeur Teguh Anggara (TA). ).

De KPK vermoedt dat de acties van de verdachten financiële verliezen van de staat hebben veroorzaakt van ongeveer Rp. 21,6 miljard van de contractwaarde van Rp. 46 miljard. Van het project wordt vermoed dat EO ook geld heeft ontvangen van ongeveer Rp. 4,4 miljard.

Voor hun daden worden de verdachten verdacht van het overtreden van artikel 2 lid (1) of artikel 3 van wet nummer 31 van 1999 betreffende de uitroeiing van criminele daden van corruptie, zoals gewijzigd bij wet nummer 20 van 2001 in samenhang met artikel 55 lid (1) van het 1e Wetboek van Strafrecht.

De KPK heeft twee verdachten aangehouden, namelijk EO en MS. Ondertussen is de verdachte TA niet aangehouden door KPK-rechercheurs.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/21609/kpk-usut-peran-pt-waringin-megah-dalam-project-church-kingmi-mimika

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.