Breaking

KSP: De regering is bereid om samen te werken om de rechten van inheemse volkeren te bevorderen



Plaatsvervangend V van het Presidentieel Stafbureau (KSP) Jaleswari Pramodhawardani zei dat zijn partij bereid was om met meerdere partijen samen te werken met betrekking tot de vervulling en bevordering van de rechten van de inheemse volkeren van de archipel.

"KSP is bereid om samen te werken, met name de kwestie van inheemse en in stamverband levende volkeren die al in het Nationaal Ontwikkelingsplan op middellange termijn (RPJMN) in 2019-2024 staan, namelijk het beschermen en bevorderen van de rechten van inheemse volkeren, te beginnen met juridische aspecten, economische empowerment, wettelijke bescherming van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, duurzame natuur", zei hij donderdag in een persbericht dat Antara in Jayapura ontving.

Volgens Jaleswari vloeit het prioriteitsprogramma vervolgens over in drie interministeriële en institutionele prioritaire projecten die momenteel worden uitgevoerd, namelijk de ontwikkeling van gebruikelijke gebieden als centra van cultureel en milieubehoud, empowerment van inheemse volkeren en culturele gemeenschappen en bescherming van gemeenschappelijke culturele rijkdom en auteursrecht.

"Waar deze programma's worden behandeld door zeven ministeries en instellingen", zei hij toen hij een resource person was bij het VI-congres van inheemse volkeren van de archipel (KMAN) VI Village in Bambar Village, Waibu District, Jayapura Regency, Papua.

Bill on Indigenous Peoples and the Future of Indigenous Peoples of the Archipelago” op het Indigenous Peoples Congress dat dinsdag (25/10) plaatsvond in het inheemse territorium Tabi.

Ondertussen zei de commissaris van de Nationale Mensenrechtencommissie (Komnas HAM) Sandrayati Moniaga dat zijn partij de voortgang van de discussie over inheemse volkeren in Indonesië waardeert en steunt. "Komnas HAM moedigt altijd de erkenning en bescherming van rechten voor inheemse volkeren aan", zei hij.

Lid van het wetgevend orgaan (Baleg) van de DPR RI, Sulaiman L Hamzah, voegde eraan toe dat zijn partij ook bereid was om samen te werken, vooral om het wetsontwerp (RUU) voor inheemse volkeren een van de wetsvoorstellen te laten worden in de prioritaire prolegna's van 2023 .

"In twee perioden van begeleiding van het wetgevingsproces over het wetsontwerp, is de DPR klaar om samen te werken voor het formuleren van een strategie om de totstandkoming van het wetsvoorstel over inheemse volkeren te versnellen", zei hij.

Toen, zei hij, was de harmonisatie, unanimiteit en consolidering van de conceptie van het wetsvoorstel over gewoonterechtgemeenschappen goedgekeurd door acht van de negen facties in de DPR-RI.

De workshop in Bambar Village, Jayapura Regency, Papua, bracht het onderwerp "Het wetsvoorstel over inheemse volkeren en de toekomst van inheemse volkeren van de archipel" aan de orde.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/21581/ksp-government-cepat-berkolaborasi-untuk-majukan-hak-masyarakat-adat

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.