Breaking

TNI samen met jongeren in Papua Heft 1000 rode en witte vlaggen op om de dag van de jongerenbelofte te betekenen



Kodam XVII/Cenderawasih hield samen met een communicatieforum voor de leiding van de jeugdorganisaties van de provincie Papua een kermis en hees 1000 rood-witte vlaggen ter invulling van de 94e Jeugdbeloftedag in 2022, met als thema "Verenigde Bouw de Natie" , vindt plaats op Holtekamp Beach, Jayapura City, Papua, donderdag 27 oktober 2022.

De activiteit begon met de uitvoering van het Rood-Wit-vlag-carnaval te voet vanaf het sterpunt van het strand van Holtekamp, naar de Youtefa-brug en weer terug naar het strand van Holtekamp.

Verder werd het jeugdverhaal voorgelezen, de tekst van de jeugdeed voorgelezen en de processie van het hijsen van 1000 rood-witte vlaggen die de woorden "Young Papoea One For Indonesia" vormden langs het strand van Holtekamp.

Voorzitter van de Nationale Leiderschapsraad van de Papoea-Inheemse Jeugd, Jan Christean Arebo, zei dat de activiteit werd uitgevoerd om de geest en het gevoel van nationalisme van de Papoea-jeugd op te bouwen en om jonge mensen uit te nodigen om van de Republiek Indonesië te houden.

Ondertussen adviseerde Pangdam XVII/Cenderawasih, in een toespraak voorgelezen door Aster Kasdam XVII/Cenderawasih Kolonel Inf Yarnedi Mulyadi, dat Papoea-jongeren sterk, enthousiast, creatief en positieve energie moeten hebben om Papua te ontwikkelen. Omdat jonge mensen de volgende generatie van het land zijn die het leiderschapsrelais zal vervangen. Papoea uitbouwen tot een land van vrede, veiligheid en een gezegend land.

"Jongeren mogen niet worden beïnvloed, jongeren moeten niet worden beïnvloed door negatieve invloeden, prent alle jongeren in dat Papua wacht op de dienst van jongeren", zei de commandant van het XVII/Cenderawasih Militaire Commando.
 
Het evenement werd ook bijgewoond door de politiechef van Jayapura, Kombes Pol. Victor Dean Mackbon, SH, S.IK., MH, M.Si, Expert Staff of Bid. HR Prov. Papua Mevr. Else P. Rumbekuran, SP, M.Sc., PJ. Burgemeester van Jayapura Dr. Frank Pekey. M, Si, voorzitter van OKP/OKPI in de hele provincie Papua, en jonge studenten in Jayapura City.

BRON: https://www.Lintaspapua.com/ Lintas-jayapura/pr-6555349406/tni-bersama-pemuda-di-papua-kibarkan-1000-flag-red-putih-maknai-hari-sumpah-pemuda

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.