Breaking

Manokwari Hospital heeft UTD-gebouw en centrale chirurgie toegevoegd



De Regional Public Service Agency (BLUD) van het Manokwari Regional General Hospital (RSUD), West Papua, voegde twee dienstgebouwen toe, namelijk een bloedtransfusie- en centrale chirurgie-eenheid, als aanvulling op de openbare gezondheidsdiensten in het gebied.

Directeur van de BLUD van het Manokwari-ziekenhuis, Dr. Alwan Rimosan in Manokwari, zei donderdag dat het ziekenhuis ernaar blijft streven om de gezondheidsdiensten te voltooien als een verwijzingsziekenhuis in de regio.

"Voorheen was de bloedtransfusie-eenheid slechts een kamer, met de aanwezigheid van dit nieuwe gebouw zijn zowel de bloedopslag als de transfusiebehoeften completer", zei hij.

Bovendien, zei hij, was de centrale operatie voorheen nog een gebouw met algemene chirurgie, terwijl het nu een eigen gebouw heeft in de omgeving van het Manokwari-ziekenhuis.

Het Manokwari-ziekenhuis is uitgerust met verschillende andere gebouwen, zoals een kinderopvanggebouw, een gebouw en een verloskamer, een ziekenhuisgebouw voor volwassenen en het hoofdgebouw.

Het UTD-gebouw van het Manokwari-ziekenhuis en het centrale chirurgische gebouw werden ingehuldigd door de plaatsvervangend regent van Manokwari, Edi Budoyo.

"Met adequate faciliteiten die eigendom zijn van het ziekenhuis en dit is een vorm van maximale ondersteuning van diensten die door de overheid via ziekenhuizen worden geleverd", aldus Budoyo.

Hoewel ze qua medisch personeel en gespecialiseerde artsen zijn begonnen te voltooien, zei hij, moeten ze ook worden ondersteund met complete apparatuur.

"We zijn nog steeds beperkt tot apparatuur, als alleen de minimale servicenormen nog kunnen worden overwonnen, maar voor serieuzere is extra apparatuur nodig", zei hij.

Hij hoopt dat het Manokwari Ziekenhuis in de komende jaren een referentieziekenhuis in de regio West Papua kan worden en succesvol kan zijn in de accreditatie.

"Dit is een manifestatie en een gedeelde wens om de openbare diensten te verbeteren, vooral in de gezondheidsdiensten", zei hij.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/21589/rsud-manokwari-add-gedung-utd-dan-bedah-sentral

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.