Breaking

PT Angkasa Pura werkt samen met de Jayapura Regency Plantation Service om sagobomen te planten



PT. Angkasa Pura Airport Sentani I werkte samen met de Jayapura Regency Plantation and Livestock Service om samen met de boerengroep Waliyau sagobomen te planten in Komba Village, Sentani District.

Legal, Compliance & Stakeholder Relations Manager van Sentani Airport, Surya Eka in Sentani, zei donderdag dat de aanplant van 150 sagobomen werd uitgevoerd ter ondersteuning van het VI Congress of Indigenous Peoples of the Archipelago (KMAN) in Jayapura.
 
Het planten van sagobomen zal naar verwachting de natuur en het milieu beschermen volgens de inzet van PT Angkasa Pura I en onderdeel van het PT Angkasa Pura I Social and Environmental Responsibility Program (TJSL).
 
"Een van de missies van Angkasa Pura Airports is om een positieve bijdrage te leveren aan ecologische duurzaamheid, zodat het consequent en altijd bijdraagt aan het behoud van de ecologie in de omgeving rond de luchthavenbuffer die wordt beheerd", aldus Surya.
 
Hij hoopt dat het planten van bomen in het gebied dicht bij de luchthaven een positieve bijdrage kan leveren aan het milieubehoud rond Sentani Airport.
 
Naast het uitvoeren van haar hoofdtaken als Airport Business Entity in Indonesië, zet PT Angkasa Pura I zich ook in om deel te nemen aan het realiseren van milieubehoudprogramma's om duurzame bedrijfsprocessen te realiseren.
 
"Dit is om de implementatie van het concept van een milieuvriendelijke luchthaven of eco-luchthaven te ondersteunen", zei Surya
 
Ondertussen verklaarde de Waliyau Farmer Group Melda Sokoy dat sago voor de mensen van Tanah Papua een belangrijke waarde heeft en meer is dan alleen een voedselbron.
 
"Sago is als een moeder die in haar behoeften voorziet en haar ondersteunt, omdat alle delen van de sagoboom kunnen worden gebruikt om het leven te ondersteunen", zegt Mama Sokoy.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693341/pt-angkasa-pura-gandeng-dinas-perkebunan-kabupaten-jayapura-tanam-tree-sagu


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.