Breaking

Puncak Regent: het minimaliseren van Aminggaru Airport-ongevallen wordt verlengd



Puncak Regent Willem Wandik, SE., M.Si zei dat als de omstandigheden in Puncak Regency veilig waren, de landingsbaan van Aminggaru Airport zou worden verlengd om vliegtuigongelukken bij de landing te minimaliseren.

Dit heeft de regent van Wandik woensdag (26/10/2022) laten weten.
 
Tijdens het bezoek zag de regent van Puncak, vergezeld van het hoofd van de luchthavenimplementatie-eenheid (UPBU) Herman Sujito, de toestand van het vliegtuig waarbij de voorste versnelling was gebroken, de propeller was verbogen en het linker achterwiel van het vliegtuig werd ook beschadigd.

"Ik ben bezorgd omdat dit vliegtuig ook heeft bijgedragen aan de ontwikkeling in Puncak Regency, zelfs sinds dit Regency werd gevormd, hoop ik dat dit vliegtuig kan worden gerepareerd en weer kan worden bediend, opnieuw moet vliegen", zei hij.

Hij vervolgde, de luchthaven van Aminggaru Ilaga zou worden uitgebreid en kreeg speciale aandacht van de president en de minister van Transport omdat het de enige transportader in Puncak Regency was, maar vanwege de onveilige situatie werd de bouw niet uitgevoerd.

"Deze luchthaven had moeten worden uitgebreid omdat het een prioriteitsprogramma is dat de aandacht van de president trekt, maar de omstandigheden zijn niet veilig, dus er wordt niets gedaan, ook al is de uitbreiding van de luchthaven bedoeld om vliegtuigongelukken te minimaliseren", zei hij.

Daarom hoopt de Regent dat de mensen van Puncak zich verenigen om de veiligheid te handhaven, zodat fysieke ontwikkeling, inclusief de luchthaven in Ilaga, kan worden uitgevoerd, omdat dit de levensader is van vliegtuigtransport van buiten Ilaga.

"Het bestaan van deze luchthaven is voor de mensen in Puncak, er is een luchthaven, dus de economie, de ontwikkeling in dit district kan draaien, dus we moeten deze luchthaven samen bewaken, deze luchthaven zal blijven totdat God komt, voor onze kinderen en kleinkinderen ," hij voegde toe.

Ondertussen zei hoofd van de Airport Implementation Unit (UPBU) Herman Sujito dat volgens het plan de National Transportation Safety Committee (KNKT) zou aankomen in Ilaga, om de vliegtuigcrash op donderdag (10/27/2022) te inspecteren.

"Het NTSC-team van vandaag van Jayapura tot Timika en morgen naar Ilaga, later zullen ze een onderzoek uitvoeren en de oorzaken van de vliegtuigcrash overbrengen, omdat we alleen visueel kunnen overbrengen wat we hebben gezien", legde hij uit.

Herman legde uit dat er bij deze vliegtuigcrash geen slachtoffers waren van kapitein Gabriel en copiloot Sulaiman, die in goede gezondheid verkeerden, terwijl het vliegtuig dat beschadigd was, totdat dit nieuws werd onthuld nog steeds geparkeerd stond op Aminggaru Ilaga Airport.

BRON: https://papuainside.com/bupati-puncak-minimalisir-kecelakaan-bandara-aminggaru-akan-perpanjang/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.