Breaking

De MSME-tentoonstelling op het Danau Sentani-festival verhoogt de economische groei van de Jayapura-gemeenschap



De regering van Jayapura biedt een plaats aan MSME's in het Lake Sentani Festival (FDS). De MSME-stand bevindt zich rond het hoofdpodium van FDS, dat zich aan de pier van Kalkhote bevindt.
 
Volgens Yubelina Ongge, een van de standhouders, kan deze MSME-beurs ook de economische groei van de omliggende gemeenschap vergroten.
 
"Deze MSME-tentoonstelling kan ook de economische groei van de omliggende gemeenschap vergroten, en de beursstand wordt gratis door de overheid ter beschikking gesteld", zegt Yubelina Ongge, een van de verkopers uit Kampung Harapan.
 
Yubelina hoopt ook dat het Lake Sentani-festival net zo levendig kan zijn als de voorgaande jaren, zelfs als het nog feestelijker kan zijn.

Op de beursstand wordt een verscheidenheid aan regionale specialiteiten en snuisterijen geserveerd. Eén pakket papeda- en tilapia-vis samen met hun verse groenten is geprijsd voor een redelijk goedkope prijs, die slechts IDR 100.000 is.
 
Het is bekend dat het Lake Sentani Festival (FDS) gewoonlijk elk jaar in juni wordt gehouden, maar deze keer werd de FDS gehouden in samenwerking met het VI Papua Indigenous Peoples Congress (KMAN) VI Papua.

De locatie voor het Lake Sentani-festival bevindt zich in Kalkhote, Sentani, Jayapura. De opening van de FDS werd dinsdag (10/25/2022) verricht door de regent van Jayapura.
 
Tijdens dit evenement presenteerde de regering van het Jayapura-district een MSME-tentoonstelling. Zo kunnen bezoekers die naar het Lake Sentani Festival (FDS) komen, souvenirs kopen om mee naar huis te nemen.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/10/26/pameran-umkm-di-festival-danau-sentani-ingkatkan-perkembang-ekonomi-masyarakat-jayapura

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.