Breaking

Politie West Papua onderzoekt de stroom van dorpsgelden naar KKB



De hoofdinspecteur-generaal van de politie van West-Papoea, Daniel Tahi Monang Silitonga, gaf zijn staf de opdracht om beschuldigingen van misbruik van dorpsgelden te onderzoeken om activiteiten te ondersteunen die in strijd zijn met de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië, namelijk het steunen van gewapende criminele groepen.

De richting van de regionale politiechef werd vrijdag bevestigd door de directeur van speciaal strafrechtelijk onderzoek van de politie van West Papua, politiechef Romilus Tam, toen deze werd bevestigd in Manokwari.

"Wat betreft de stroom van dorpsgelden ter ondersteuning van activiteiten die tegen de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië zijn, het is een van de prioriteiten van de regionale politie van West-Papoea, zoals aangegeven en gepleegd door de regionale politiechef", zei Romilus.

Hij zei dat het gezamenlijke politieteam van West Papoea onderzoek deed naar het gebruik van dorpsfondsen in twee gebieden die vaak het doelwit waren van de beweging van de gewapende criminele groep (KKB) en die waren aangesloten bij het Nationaal Comité West Papua (KNPB).

"Het gezamenlijke team onderzoekt momenteel het gebruik van dorpsfondsen in Maybrat en Teluk Bintuni Regentschappen, omdat er de afgelopen twee jaar opeenvolgende aanvallen zijn geweest op staatsfunctionarissen en burgers", zei hij.

Romilus zei ook dat specifiek een aantal dorpen in Maybrat en Teluk Bintuni het doelwit waren van onderzoek naar het gebruik van dorpsgelden omdat ze ervan verdacht werden nesten te zijn van de KNPB-organisatie.

"Er zijn een aantal dorpen waarvan is aangegeven dat ze dorpsfondsen gebruiken om activiteiten te ondersteunen die in strijd zijn met de ideologie van de Indonesische staat", zei Kombes Romilus Tamtelahitu.

Eerder, op 21 oktober 2022, arresteerde de regionale politie Maluku zes verdachten voor het smokkelen van een aantal vuurwapens en honderden munitie die vanuit de Molukken naar Papoea moesten worden gesmokkeld.

De directeur van de Algemene Recherche van de Maluku-politie, de politie van Kombes, Andi Iskandar, verklaarde dat de resultaten van het eerste onderzoek naar de verdachten erop wezen dat de smokkel van wapens naar Papoea het gevolg was van een bevel.

"Ja, dat klopt, er is een plan om vuurwapens en munitie vanuit de Maluku naar Papua te smokkelen. De reden dat de verdachte vuurwapens Papua binnensmokkelde was omdat er een verzoek was om wapens uit Papua's", zegt Andi Iskandar in Ambon.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/21701/polisi-papua-barat-selidiki-aliran-dana-desa-ke-kkb

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.