Breaking

Pomdam XVII/Cenderawasih onderzoekt misbruikzaken waarbij soldaten betrokken zijn



De stafchef van het Militair Regionaal Commando (Kasdam) XVII/Cenderawasih Brigadier-generaal Sidharta Wisnu Graha gaf toe dat onderzoekers van de Militaire Politie van het Cenderawasih Militaire Commando XVII nog steeds onderzoek deden naar de mishandeling van drie kinderen in Arso, waarbij naar verluidt TNI betrokken was. AD soldaten.
 
Er zijn nog steeds onderzoeken gaande en in onderzoek omdat de verklaringen van de slachtoffers over de militairen die verdacht worden van mishandeling anders zijn.
 
"TNI-AD-soldaten die lid zijn van de Cartenz Peace Task Force zijn ondervraagd, maar het is niet bevestigd hoeveel daders het waren omdat de verklaringen van de drie slachtoffers verschillend waren", legt Kasdam XVII/Cenderawasih brigadegeneraal Wisnu Graha in Jayapura uit. , Zaterdagnacht.
 
Toegegeven, uit het door de getuige ontvangen rapport blijkt dat het slachtoffer, tussen de 11 en 14 jaar oud, werd vervolgd voor het stelen van twee kaketoes die zich bevonden op de post waar TNI-AD-soldaten dienden, gelegen op Jalan Maleo, Yuwanain Arso II Village, Arso District, Keerom-district.
 
De drie slachtoffers werden donderdag (27/10) vastgezet op de post van de Cartenz Peace Task Force en gemarteld totdat ze er gekneusd uitzagen.
 
Hoewel niet kan worden vastgesteld wie de daders van de vervolging zijn, zorgen zij ervoor dat de zaak grondig wordt afgehandeld.
 
Bovendien heeft Pangdam XVII/Cendrawasih opdracht gegeven om de zaak grondig te onderzoeken en worden de daders vervolgd, zei Kasdam XVII Cendrawasih brigadegeneraal Wisnu Graha.
 
Uit informatie van ANTARA blijkt dat de drie kinderen die donderdag (27/10) met de initialen RF (14 jaar), BB (13 jaar) en LK (11 jaar) werden geslagen, eerder werden verdacht van het stelen van twee witte kaketoes bij de Peace Task Force-post Cartens, Jalan Maleo, Yuwanain Arso II Village, Arso District, Keerom Regency.
 
Legersoldaten die lid zijn van de Cartensz Peace Task Force gaan vervolgens op zoek naar de daders van de diefstal en gaan na of de drie kinderen de vogels hebben meegenomen.
 
Bovendien werden ze op donderdag (27/10) vastgezet door soldaten en mishandeld tot ze gewond raakten.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693493/pomdam-xviicenderawasih-selidiki-case-pengpersejian-libatkan-prajurit

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.