Breaking

PLN UP3 Manokwari bouwt PLTS in negen dorpen



PT PLN, de Manokwari Customer Service Implementation Unit (UP3) heeft in 2022 een zonne-energiecentrale (PLTS) gebouwd om in negen dorpen in de provincie West Papua te voorzien.

Het hoofd van PLN UP3 Manokwari, Roberth Rumsaur, in Manokwari, vrijdag, legde uit dat er volgens gegevens van het ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen van de Republiek Indonesië vanaf 2021 33 dorpen in de werkomgeving zijn die niet zijn bediend door elektriciteit.

"Dit jaar hebben we een PLTS-bron gebouwd om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte in zeven dorpen in het regentschap Arfak Mountains en twee dorpen in Bintuni Bay Regency. Maar voor degenen in Bintuni is het niet geleverd," zei hij.

Roberth legde uit dat de elektriciteit nog niet was gedistribueerd vanwege het verzoek van de gemeenschap om de elektriciteitsbehoeften in de twee dorpen te dragen of te helpen door de lokale overheid.

In feite zou het PLTS, dat werd gebouwd om in de elektriciteitsbehoeften van de twee dorpen te voorzien, in de afgelopen vier maanden gereed zijn geweest.

Volgens gegevens van het ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen liggen de 33 dorpen die niet zijn geëlektrificeerd in het regentschap Arfak Mountains, gevolgd door Teluk Bintuni Regency en vervolgens Teluk Wondama Regency.

Over het algemeen heeft PLN UP3 Manokwari, dat toezicht houdt op zes regentschappen, waaronder Manokwari, South Manokwari, Arfak Mountains, delen van Tambrauw, Bintuni Bay en Wondama Bay, 104.000 elektriciteitsklanten.

Maar liefst 90 procent van deze elektriciteitsklanten gebruikt prepaid-meters (tokens), terwijl de overige 10 procent nog gebruikmaakt van postpaiddiensten.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/21689/pln-up3-manokwari-bangun-plts-di-nine-kampung

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.