Breaking

Politie schiet 1 KKB-lid neer in Bintang Mountains, 2 anderen ontsnappen



Personeel van de Cartenz Peace Task Force schoot een lid van de gewapende criminele groep (KKB) neer in het Bintang-gebergte, Papua. Ondertussen zouden twee andere KKB-leden weglopen en hun collega achterlaten die werd neergeschoten.

"Vanochtend voerden leden een hinderlaag (aanval) uit op 3 leden van een gewapende criminele groepering. Het vermoeden bestaat dat ze de activiteiten wilden verstoren van Polri-personeel dat logistiek via helikoptervluchten wilde sturen", aldus hoofd van de politie van Bintang Mountains. AKBP Cahyo Sukarnito toen hem om bevestiging werd gevraagd, zoals gerapporteerd door detikSulsel, vrijdag (28/10/2022).
 
Cahyo zei dat zijn leden sinds vanochtend bezig waren met de beveiliging om zich voor te bereiden op de beveiliging van de helikopter die op het punt stond te landen. Volgens hem is de helikopter geland in Kwirok om daar voedselvoorraden voor veiligheidspersoneel te vervoeren.
 
"Destijds zagen onze leden 3 mensen die vuurwapens droegen en waarvan vermoed werd dat ze van de KKB-groep waren. Toen schoten leden die langeafstandswapens gebruikten een van hen neer die een vuurwapen droeg," zei hij.

Cahyo zei dat 1 persoon van de 3 KKB-groepen werd neergeschoten. Vanwege de ligging van de KKB-groep op de top van een berg en het afgelegen terrein werd de criminele groep echter niet geëvacueerd.
 
"2 van zijn vrienden renden weg en namen een vuurwapen in de hand van een van degenen die werden neergeschoten", zei Cahyo.

BRON: https://news.detik.com/berita/d-6375587/polisi-tembak-1-member-kkb-di-pegunungan-bintang-2-lain-kabur

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.