Breaking

De zaak van Luke Enembe verstoort de belangen van het Papoea-volk



Gouverneur Lukas Enembe van Papua is nog steeds afwezig op de dagvaarding van de Corruption Eradication Commission (KPK) en blijft liever bij hem thuis. De langdurige zaak van Lukas Enembe belemmert niet alleen het proces van uitroeiing van corruptie, maar belemmert ook de belangen van het Papoea-volk.

Lukas Enembe redeneerde altijd dat hij een hartkwaal en een beroerte had, waardoor hij de oproep van de KPK niet kon komen vervullen. Ook al was zijn zaak zeer ernstig omdat bewezen was dat hij een criminele daad van corruptie had begaan en fooien ontving ter waarde van honderden miljarden rupiah. Volgens de regels wordt een persoon die door de KPK wordt gebeld en maximaal 2 keer afwezig is, genoodzaakt op te halen.

Tot nu toe is Lukas Enembe echter niet met geweld opgepakt. Bovendien waren er Papoea's die Luke's sympathisanten werden en meer dan een maand rond zijn huis bewaakten. Ze waren bang dat Lukas daadwerkelijk zou worden opgepakt door de KPK. Als het wordt gedwongen, is het risico bloedvergieten en zeer zorgwekkend. Maar Luke zelf dacht daar nooit zo over en koos er in plaats daarvan voor om in zijn eigen huis te blijven.
 
De openbare dienstverlening voor het Papoea-volk is ernstig verstoord door de leegstand van de gouverneurszetel. Dit maakte de mensen nerveus omdat Lukas Enembe nooit op kantoor kwam en niet wist wanneer hij zou herstellen. Daarom is het noodzakelijk om actie te ondernemen zodat er geen chaos ontstaat op het kantoor van de provincie Papua terwijl Lukas Enembe ziek is.

Esau Tegai, een leider van de Papoea-gemeenschap, verklaarde dat de Papua-provincie een interim-gouverneur nodig had om Lukas Enembe te vervangen. Het doel is dat de openbare dienstverlening niet wordt verstoord en de overheid goed draait, zodat de belangen van het Papoea-volk niet worden geschaad.

Esau voegde eraan toe dat een interim-gouverneur nodig was omdat de provincie Papua momenteel geen vice-gouverneur heeft, omdat de vorige vice-gouverneur (Klemen Tinal) een jaar geleden is overleden. Als de gouverneur afwezig is, wordt zijn plaatsvervanger gewoonlijk vervangen, maar de twee officiële zetels zijn beide vacant, hoewel zijn positie zeer cruciaal is.

In zekere zin is de benoeming van een interim-gouverneur zeer dringend omdat de openbare diensten zijn belemmerd sinds Lukas Enembe zichzelf een beroerte heeft verklaard, dus hij is niet sterk genoeg om op het kantoor van de provincie Papua te werken. President Jokowi moet Papoea-functionarissen aanstellen om de positie van Luke Enembe te vervangen, zodat de diensten van het Papoea-volk niet worden verstoord.

Wie verdient het om de waarnemend gouverneur te zijn? Onvoorspelbaar omdat het het voorrecht is van president Jokowi. Meestal wordt echter een officiële figuur in de Papua-provincie gekozen, zodat ze de fijne kneepjes van het kantoor begrijpen en begrijpen hoe ze de gemeenschap goed kunnen dienen.

Als er een interim-gouverneur is, zullen de diensten van het Papoea-volk niet worden verstoord, omdat ze de handtekening van de provinciale leider kunnen krijgen die als geldig wordt beschouwd, ook al is zijn functie tijdelijk. Als er dan een ontwikkelingsproject in Papua is, zal het goed verlopen omdat er een richtlijn is van de interim-gouverneur, samen met de uitbetaling van fondsen. De mensen op Aarde van Cendrawasih lijden niet langer.

Ondertussen verklaarde Alex Makabori, leider van de Papoea-gemeenschap, dat de centrale overheid zich niet alleen moet richten op de gezondheid van Lukas Enembe. Maar zorg ook voor de ontwikkeling van het welzijn van het Papoea-volk. Daarom hebben we een conciërge nodig, die de taken van Luke tijdelijk kan vervangen.

Alex voegde eraan toe dat de openbare diensten op het kantoor van de gouverneur tot nu toe niet konden worden gemaximaliseerd toen Lukas met ziekteverlof was. Wanneer er echter een conciërge is, zal dit een positieve impact hebben omdat de gemeenschap de interim-gouverneur rechtstreeks kan ontmoeten. Wie weet hebben ze echt een handtekening van hem nodig.

Als de gouverneurszetel vacant blijft, zullen er verschillende zorgen zijn. Ten eerste zal de coördinatie van de ontwikkeling van Papua moeilijk zijn, omdat niemand die regisseert. Ten tweede zullen ontwikkelingsgelden moeilijk uit te betalen zijn, omdat er geen handtekening van de gouverneur is. Terwijl de derde, openbare diensten langzamer en schadelijk voor de mensen zullen zijn.

Het Papoea-volk wil per direct een conciërge alias tijdelijk gouverneur aanstellen, zodat hun belangen niet geschaad worden als Lukas Enembe ernstig ziek wordt. Het maakt niet uit wie de interim-gouverneur wordt, het belangrijkste is dat hij de capaciteiten heeft en het Papoea-volk goed kan beschermen.
 
Als Lukas Enembe weigert zijn rechtszaak voort te zetten, heeft dat gevolgen voor de lange termijn. Zijn zaak werd nooit opgelost en hij deed meer dan een maand alsof hij ziek was. Gedurende die tijd ging hij niet naar het kantoor van de provincie Papua en als gevolg daarvan werden zijn gemeenschapsdiensten verwaarloosd. Daarom is er een tijdelijke ambtenaar nodig om zijn functie te vervangen, zodat het Papoea-volk niet in de war raakt als het gaat om de administratie.

BRON: https://www.betawipos.com/nasional/pr-2295372534/case-lukas-enembe-menganggu-kepentingan-rakyat-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.