Breaking

Perum Bulog Papua zorgt ervoor dat de rijst voor de ramp veilig is



De Public Company (Perum) Bulog Papua en West Papua Regional Offices zorgen ervoor dat de rijst voor rampen in veilige staat is waar de provinciale overheid een voorraad heeft van 200 ton per jaar, terwijl het district 100 ton per jaar heeft in Bumi Cenderawasih.
 
Regionaal hoofd van Perum BULOG Papoea en West-Papoea, Raden Guna Dharma in Jayapura, zei donderdag dat deze rijstvoorraad elk jaar wordt verstrekt, en als het wordt gerealiseerd, zal het voor hetzelfde bedrag worden begroot.
 
"Dit quotum wordt alleen afgegeven in bepaalde situaties, tijdens natuurrampen, dus gebruik het als er een sociale impact is en dan ook natuurrampen, zowel in de provinciale als de districtsregeringen", zei Raden Guna Dharma.
 
Volgens Raden is het de taak van Bulog niet alleen om de rijstprijzen en rijstvoorraden te stabiliseren voor de behoeften van de gemeenschap, maar ook voor noodsituaties in dit geval natuurrampen.
 
"We leveren ook rijst voor natuurrampen, zowel voor de provinciale regering van Papua, West-Papoea en de omliggende districten en steden", zei hij.
 
Hij legde uit dat de rijstvoorraad elk jaar beschikbaar is en als het wordt gerealiseerd, zal het quotum er het volgende jaar nog zijn. "Dus het quotum blijft hetzelfde, daar hoeven het publiek en de regering zich geen zorgen over te maken", zei hij.
 
Hij voegde eraan toe dat uit de gegevens van Bulog, die om rijstreserves had gevraagd voor nieuwe rampen in Jayawija Regency, Wamena City, en vervolgens de provinciale regering van Papua en vervolgens Jayapura City, dit ook was gerealiseerd toen de Youtefa-markt onder water kwam te staan.


BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693345/perum-bulog-papua-pastikan-rice-untuk-bencana-dalam-condition-aman

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.