Breaking

Hoofd van de Kamoro-stam vraagt centrale regering streng te zijn op Lukas Enembe



Uitvoerend directeur van The Jokowi Center, Teuku Neta Firdaus, zei dat een aantal stammen in Papua de centrale regering via het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben verzocht om onmiddellijk de waarnemend gouverneur van Papua te benoemen.

Het verzoek werd gedaan na vaststelling van de verdachte door de Corruption Eradication Commission (KPK) aan de gouverneur van Papua, Lukas Enembe.

Teuku Neta zei dat de wens werd overgebracht door Gergorius Okoare, die de Kamoro- en Amungme-stammen in Papua vertegenwoordigde.
 
“Als de overheid assertiever is, betekent dit dat het centrum de aarde van Papua aan het redden is. Het stamhoofd ziet de KPK echter als lusteloos, duizelig en dronken van beelden", zei Teuku Neta, die Gergorius Okoare imiteerde, het stamhoofd van Kamoro, donderdag (27/10).
 
Volgens Teuku Neta zei Gergorius ook dat alle KPK-leiders de wet hadden bestudeerd, ervaren en begrepen. Zijn partij stelt echter vast dat KPK-functionarissen deelnemen aan stages en proeven.

Gergorius oordeelde dat het gebrek aan vastberadenheid van de KPK-commissarissen met betrekking tot de Lukas Enembe-zaak zeer nadelig was voor de staat, met name de DPR als instelling die hoge anticorruptie-instellingen koos.
 
“De behandeling van corruptiezaken lijkt nog selectief. Zou de wet als commandant moeten stellen. Wij gewone mensen begrijpen de slogan 'fiat justitia ruat caelum', ook al zal de lucht vallen, de wet zal nog steeds worden gehandhaafd', zei hij.

Op basis daarvan steunt Gergorius de rechtshandhaving in Papua krachtig.

Volgens hem betekent het handhaven van de wet Papua redden van de corruptie die de verschillende gewrichten en lijnen van het leven van mensen blijft ondermijnen.
 
“Opgemerkt moet worden dat Lukas Enembe geen belangrijk stamhoofd is in Papua. We zijn het erover eens dat Luke met geweld is meegenomen. Tot nu toe is het enige dat de KPK hindert zijn familie en naaste mensen", zei hij.

Gergorius benadrukte dat als de centrale regering Papua liefheeft en wil bevorderen, wetshandhaving op de aarde van Cendrawasih de belangrijkste agenda moet zijn.
 
"Laat je niet misleiden door te bluffen, want dat is iets waar we ons in Papua erg voor schamen", zei hij.

BRON: https://m.jpnn.com/news/head-suku-kamoro-minta-government-central-unjuk-kepada-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.