Breaking

Minister van Landbouw: West Papua moet sago behouden als voedselreserves



Minister van Landbouw Syahrul Yasin Limpo vroeg mensen in de provincie West Papua om door te gaan met het behoud van sagoplanten als voedselreserves.

"Sago is een buitengewone plant die door God is gegeven en al heel lang bestaat om lokaal voedsel te vervullen, dus het mag niet worden opgegeven", zei hij dinsdag tijdens een werkbezoek aan Manokwari.

Hij zei dat er ook een grote kans is dat sago de voedselzekerheid in de provincie West Papua zal versterken en natuurlijk zal het de nationale voedselzekerheid aantasten.

"We eten rijst, we eten sago, we eten ook knollen zodat we sterk en gezond blijven", zei hij.

Hij vertelde dat de sago-oogst zou worden gebruikt om de voedselzekerheid in West-Papoea te versterken. Deze kwestie zal met de waarnemend Gouverneur van West Papua Paulus Waterpauw nader worden besproken zodat de resultaten veel beter zullen zijn.

Minister van Landbouw Yasin Limpo zei dat volgens de orders van president Joko Widodo, landbouw de economische ondersteuning moet zijn voor het leven van mensen in heel Indonesië

Hij zei dat de president de regio's ook opdroeg hun inspanningen om de landbouwontwikkeling te vergroten, te optimaliseren.

Daarom heeft de provinciale regering van West Papua een plantbeweging uitgevoerd om de voedselzekerheid te versterken om toekomstige crises het hoofd te bieden.

"Omdat de provinciale regering van West Papua uitgebreide landbouwgrond heeft om voedselgewassen te verbouwen. Versterk de voedselzekerheid in de provincie West Papua omdat het zal bijdragen aan de nationale voedselzekerheid," zei hij.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/21453/mentan-papua-barat-harus-lestarikan-sago-as-cadangan-pangan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.