Breaking

Gemeenschap van 25 dorpen die betrokken zijn bij Isosolo Dance tijdens FDS



Het lokale comité van het VI Indigenous Peoples Congress of the Archipelago (KMAN) VI betrok de gemeenschap in 25 dorpen in Jayapura Regency, Papua bij de Isosolo Dance op het Lake Sentani Festival, in het Kalkote Lake-gebied, dinsdag.

Coördinator voor site-evenementen bij KMAN VI Jayapura Regency, Parson Horota in Sentani, zei dinsdag dat de Isosolo-dans een van de dansen is die vaak wordt uitgevoerd op het Lake Sentani Festival of FDS.

Daarnaast zei hij dat zijn partij ook 20 studio's in de 'kambai umbai'-aarde omvatte om samen te werken om de mensen die aanwezig waren op het festival te vermaken.

"In FDS nodigen we ook de meeste Papoea-kinderen met talenten op het gebied van kunst en cultuur uit om op dit evenement te exposeren", zei hij.

Volgens Parson kunnen in de toekomst bij de uitvoering van de FDS alle SOE's en BUMD betrokken worden zodat de echo van het festival beter zichtbaar wordt.

"Omdat de echo voor FDS deze keer niet erg zichtbaar is, omdat het in samenwerking met KMAN VI wordt gehouden, zodat alleen kunst en cultuur bij FDS betrokken zijn", zei hij.

Hij legde uit, terwijl het voor de gewoonte zelf werd uitgevoerd bij de implementatie van de KMAN VI-werkplaats.

Hij voegde eraan toe dat FDS sinds de COVID-19-pandemie niet was uitgevoerd, zodat zijn partij het pas in 2022 weer begon te houden.

"En we hopen dat we in 2023 zullen ontwerpen voor FDS om nog beter te zijn", zei hij opnieuw.

Isosolo-dans of isolo is een traditionele kunst van de Sentani-mensen die dansen op een boot op het Sentani-meer.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693181/ community-25-kampung-dilibat-dalam-tari-isosolo-saat-fds

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.