Breaking

Het publiek wordt geacht de woning van Luke Enembe te verlaten, zodat het KPK-examenproces soepel verloopt



De voorzitter van de Moi Tribal Customary Council, Nicodemus Yaboisembut, zei dat de mensen die momenteel in de residentie van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, naar huis moeten gaan, zodat het plan van de KPK om Lukas Enembe in Jayapura te onderzoeken soepel kan verlopen. Nicodemus hoopt dat de mensen die nog in Luke's woning zijn, kunnen terugkeren naar hun dagelijkse bezigheden zodat het juridische proces kan verlopen met veiligheidsgaranties van de TNI - Polri. Anders kan het onrust veroorzaken in de gemeenschap.

Dit zei de voorzitter van de Moi Tribal Customary Council Nicodemus Yaboisembut in Sentani, Jayapura Regency, woensdag 26/10/2022.

Nicodemus Yaboisembut oordeelde dat Lukas Enembe als gouverneur en leider in Papua een voorbeeld zou moeten kunnen zijn voor het Papoea-volk door de wettelijke procedure te volgen en moedig een onderzoek door de KPK uit te voeren.

Het is voor Lukas Enembe belangrijk om dit te doen zodat de bevorderlijkheden in de Papua-regio goed kunnen worden gehandhaafd in plaats van onrust te veroorzaken in de Papua-gemeenschap, aldus Nicodemus.

Daarnaast reageerde Nicodemus ook op druk van een aantal partijen die een tijdelijke ambtenaar wilden om Lukas Enembe te vervangen, volgens Nicodemus stemde zijn partij daarmee in en moest dit gedaan worden door de minister van Binnenlandse Zaken zodat de raderen van de provincie Papoea kon herstellen en anderzijds ook in aanmerking nemend dat Lukas Enembe zich nog in staat en status bevond als verdachte.

De voorzitter van de Moi Tribal Customary Council, Nicodemus Yaboisembut, gaf toe dat de eerste termijn van Lukas Enembe als gouverneur een goede visie en missie had, maar na het ingaan van de tweede termijn waren zijn prestaties niet goed, waarbij Luke werd gezien aan de goktafel in Singapore. Het is duidelijk dat er een verschil is tussen de eerste periode en de tweede periode van Luke Enembe.

Ondertussen, in reactie op de benoeming van Lukas Enembe als het hoofd van de Big Tribe in Papua, kan de kant van Lukas Enembe volgens Nicodemus geen eenzijdig oordeel vellen. Dit komt omdat Papua verschillende inheemse stamgebieden heeft. Als het wordt erkend in de bergachtige gebieden van het grondgebied van Luke Enembe, ga je gang, maar als het voor het hele land Papua is, is zijn partij het daar niet mee eens, legde Nicodemus uit.

Luke Enembe had kunnen worden erkend als stamhoofd in het bergachtige gebied en zijn eigen gebruikelijke territorium, dat is zijn recht, concludeerde Nicodemus.

BRON: https://rri.co.id/ambon/nasional/71605/ community-diharapkan-tinggalkan-kediaman-lukas-enembe-agar-proses-pemeriksaan-kpk-lir



Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.