Breaking

Het ministerie van Binnenlandse Zaken benoemt onmiddellijk waarnemend gouverneurs van drie Papoea-Nieuw-Guinea



Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) legt de laatste hand aan de voorbereidingen voor de inhuldiging van drie Nieuwe Autonome Regio's (DOB) in Papua. Een van deze toezeggingen werd uitgevoerd door middel van de centrale en regionale coördinatievergaderingen in het kader van de pre-inhuldiging van de provincie Zuid-Papua, de provincie Centraal Papua en de provincie Papua Mountains in het Dynasty Resort Hotel Bali, woensdag (26/10/2022).

Vice-minister van Binnenlandse Zaken (Wamendagri) John Wempi Wetipo zei in zijn toespraak dat uit de presentatie van de drie werkgroepen (Pokja) die in elke regio zijn ingezet, de drie nieuwe autonome regio's hebben voldaan aan de vereisten voor de inhuldiging van de waarnemend Gouverneur.

"Eigenlijk, vanaf onze stappen vandaag, staat op de achterkant hiervan de inscriptie 'pre', wat betekent om te versterken, om ervoor te zorgen dat we zeker weten dat we een betere stap voorwaarts zullen doen, verder vooruit zullen zijn," zei Wempi in zijn verklaring, donderdag (27/10/2022).

Hij vermeldde ook dat er dynamiek was in het selectieproces voor de waarnemend ambtenaar. De gouverneur maakt deel uit van de geest om Papua te ontwikkelen.

Bij diezelfde gelegenheid waardeerde hij ook de verschillende partijen die het succes van het bestuur in de drie nieuwe autonome regio's blijven steunen.

"De geest van de uitgevoerde verdeling is hoe gelijkheid te hebben, er is voor enthousiasme, er is motivatie voor ons om Papua beter te maken," legde hij uit.

Hij bevestigde ook dat de namen die zouden worden voorgesteld om waarnemend officieren te worden. De gouverneurs in de drie nieuwe autonome regio's zijn het resultaat van het verzamelen van aspiraties van verschillende verwante partijen. Aan de andere kant, na de inhuldiging van Pj. Gouverneur Wempi hoopt dat de processie ook zal worden gevolgd door de inauguratie van andere functionarissen. Dit wordt gedaan zodat het bestuur in de 3 nieuwe autonome regio's van Papua goed wordt uitgevoerd.

"Ik hoop dat de waarnemend gouverneur, de regionale secretaris en ook de andere OPD-hoofden kunnen samenwerken, een sterk team kunnen bouwen om deze (ontwikkeling) te kunnen harmoniseren", concludeerde Wempi.

BRON: https://nasional.okezone.com/read/2022/10/27/337/2695409/kemendagri-segera-lantik-pj-gubernur-tiga-dob-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.