Breaking

Genyem-gemeenschapsleider: Papua heeft een tijdelijke gouverneur nodig



Nadat de Papua-gouverneur Lukas Enembe ziek was gemeld en nog steeds in de juridische procedure zat, bleek dit gevolgen te hebben voor de openbare diensten in de provincie Papua.
 
Dit is geklaagd door een aantal partijen in Papua. In reactie op deze voorwaarde zei Genyem-gemeenschapsleider Esau Tegai dat de provinciale regering van Papoea een interim-gouverneur nodig had om Lukas Enembe te vervangen, die momenteel ziek was.

Anderzijds heeft het Provinciebestuur van Papua ook geen plaatsvervangend Gouverneur die de dagelijkse taken van het Gouverneur van Papua vervangt. Dit werd overgebracht door Esau Tegai op Sentani Jayapura, zondag 23/10/2022.
 
Esau zei dat er een tijdelijke ambtenaar moet komen om de openbare diensten niet te verstoren, zodat de regering goed blijft draaien zonder de belangen van het Papoea-volk op te offeren.

Esau legde uit dat de zaak die Lukas Enembe verstrikt, meestal waar is, omdat het erop lijkt dat het PROSPEK-budget (Strategisch Programma voor Dorpsontwikkeling) is misbruikt, waardoor de gemeenschap de resultaten van de ontwikkeling niet heeft gevoeld.

"Mensen vermoeden dat dit waar is, dus de KPK had het moeten onderzoeken", zei Esau.

Esau oordeelde dat de fout van Lukas Enembe te maken had met het gebruik van overheidsgelden, dus de zaak valt niet onder het gewoonterecht en moet de overheidsregels of de staatswet volgen.

Ondertussen, met betrekking tot de bevestiging van Lukas Enembe als het hoofd van de grote stam in het land van Papua, kan Lukas Enembe volgens Esau niet het hoofd van de Papoea-stam zijn omdat er geen legitimiteit is.
 
De benoeming van Lukas Enembe als het hoofd van een grote Papoea-stam door Dominikus Sorabut was eenzijdig en er was geen coördinatie met andere stamhoofden, daarom verwierp zijn partij het, concludeerde Esau.

BRON: https://wartaekonomi.co.id/read453807/figure-community-genyem-papua-needed-pejabat-sementara-gubernur

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.