Breaking

De regering van Manokwari nodigt de GKI-gemeente uit om de vrede te bewaren



De regentschapsregering van Manokwari nodigt de gemeente van de Evangelisch Christelijke Kerk (GKI) en alle kerkgenootschappen uit om de continuïteit van de vrede in West Papua te handhaven.

De regent van Manokwari, Hermus Indou, in Manokwari, benadrukte woensdag dat de vrede in West Papua en vooral in Manokwari Regency moet worden gehandhaafd omdat ontwikkeling wordt uitgevoerd met publiek geld.

"Dus als we de stad vernietigen of zelfs de GKI zelf beschadigen, dan vernietigen we onszelf", zei Hermus.

Over het algemeen nodigt hij de bredere gemeenschap in Manokwari uit om zorg te dragen voor de overheidsfaciliteiten die zijn gebouwd. Hermus benadrukte ook dat de GKI-congregatie en de bredere gemeenschap niet mogen worden beïnvloed door de zich ontwikkelende ideologie, vooral niet die welke in wezen aanleiding geeft tot rellen.

"Geef geen tolerantie aan mensen die ons uitnodigen om de stad die we hebben gebouwd te vernietigen", benadrukte hij.

Het hoofd van het Manokwari GKI Classical Workers Body, Pastor Melkianus Warfandu, hoopt dat de GKI-congregatie in de toekomst moet veranderen door alle wegversperringen en dingen die conflicten veroorzaken op religieus en regeringsniveau op te heffen.

Hij nodigde de congregatie uit om hand in hand samen te groeien in een saamhorigheid vergezeld van synergie met de overheid en de kerk om de saamhorigheid van alle mensen in de stad van het evangelie van Manokwari te omarmen.

Melkianus herinnerde eraan dat GKI een volwassen en onafhankelijke kerk is, evenals een missionaris in het ontwikkelen van Gods missie, vooral in Papua.

De viering van het 66e GKI-jubileum in Papua op woensdag in Manokwari werd gehouden in de Sanggeng Stand, Sanggeng Village in het West Manowkari District en werd bijgewoond door duizenden GKI-gemeenten in heel Manokwari, evenals districts- en provinciale Forkopimda-leiders.

De viering van het GKI-jubileum werd gehouden met een dankdienst die door de hele gemeente werd bijgewoond en met wijsheid plaatsvond.
 
Bij die gelegenheid overhandigde de regent van Manokwari, Hermus Indou, ook religieuze subsidies van de regering van het regentschap van Manokwari aan 11 partijen voor de bouw van nieuwe kerken en de bouw van GKI-ondersteuningsfaciliteiten in Manokwari, met de laagste nominale waarde van 35 miljoen Rp. hoogste bereikende Rp. 1,1 miljard.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/21521/government-manokwari-ajak-jemaat-gki-jaga-kepeace

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.