Breaking

Luke Enembe's gezondheid is nog niet stabiel, er moet een waarnemend gouverneur zijn van Papua



De prestaties van de regering in de provinciale regering van Papua lijken af te nemen in lijn met de onstabiele gezondheidstoestand van Lukas Enembe. Bovendien is de nummer één in Papua nu verdachte in de KPK.
 
Een aantal gemeenschapsleiders begon te klagen over de achteruitgang van de overheidsdiensten.

Daarnaast zijn er honderden gezondheidswerkers (nakes) in het Jayapura Dok II Hospital die al twee maanden geen salarissen en toelagen hebben ontvangen.
 
"Er zijn 465 gezondheidswerkers die de afgelopen twee maanden geen salaris hebben ontvangen. Het gaat om 69 gespecialiseerde artsen, 26 huisartsen, 380 verpleegkundigen en ondersteunend personeel die hun salaris niet hebben ontvangen", aldus Chief Medical Officer van de Jayapura. Ziekenhuis Yunike Howay in een persbericht, donderdag (20/02/2020). 10).

Hij zei dat de gezondheidswerkers echt hopen dat de provinciale regering van Papua onmiddellijk voor hun rechten kan betalen, zodat de diensten in het Jayapura Regional Hospital optimaal kunnen verlopen.

De jeugdleiders wezen ook op de gezondheid van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, die vier beroertes had.
 
Daarnaast is ook het overlijden van de vice-gouverneur van Papua Klemen Tinal een factor in de achteruitgang van de overheidsdiensten.

Deze voorwaarde maakte gemeenschapsleiders bezorgd en drong er bij de centrale regering op aan om onmiddellijk een waarnemend gouverneur te benoemen.

Een van hen is de voorzitter van de Saereri Youth DPP, Gifly Buiney. Hij beweerde persoonlijke ervaring te hebben met het behartigen van de behoeften op het kantoor van de gouverneur en verschillende regionale apparaatorganisaties (OPD) in Papua.
 
Gifly gaf toe dat hij de beoogde functionaris vaak niet ontmoette als hij naar overheidskantoren kwam.

Een soortgelijke klacht werd ook ingediend door de Coördinator Jonge Papoea Intellectuelen, Paulinus Ohee. Hij klaagde over het gebrek aan dienstverlening aan de gemeenschap door de provinciale regering van Papua.

Ook vroeg hij de minister van Binnenlandse Zaken om de gouverneur van Papua per direct te deactiveren en hem te vervangen door een tijdelijke vervanger.

"Het is heel belangrijk dat de gouverneur als poweruser van het budget moet bestaan. Met de nieuwe gouverneur kunnen alle obstakels bij het uitvoeren van de ontwikkelingswielen in Papua worden overwonnen", aldus Paulinus.

BRON: https://www.jpnn.com/news/kesehatan-lukas-enembe-belum-stabil-harus-ada-penjabat-gubernur-papoea

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.