Breaking

De Jayapura Regent heeft het KMAN VI-werkplaatsmonument ingehuldigd



De regent van Jayapura, provincie Papua Mathius Awoitauw heeft het VI Indigenous Peoples Congress (KMAN) ontmoetingsmonument ingehuldigd in Yakonde Village, Waibu District.

In een schriftelijke verklaring die vrijdag in Jayapura is ontvangen, zei Mathius, die ook de algemene voorzitter is van het Comité voor het Congres van Inheemse Volkeren van de Archipel (KMAN) VI, dat het monument een getuige zal zijn van de strijd van inheemse volkeren en uitgegroeid tot een bron van trots in de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië of NKRI.

"Ik ben trots en waardeer de samenhang van de lokale gemeenschap waar de gemeenschap gasten van verschillende etniciteiten en religies in de hele regio kan bedienen die deelnemen aan KMAN-activiteiten", zei hij.

Hij legde uit dat voor de bouw van het monument geen geld van het KMAN VI-comité werd gebruikt, maar van het initiatief van de inheemse bevolking van Yakonde Village.

"Dit is een bewijs van tolerantie voor de inheemse bevolking van de archipel, die hartelijk wordt verwelkomd en bediend door de lokale inheemse bevolking", zei hij.

Hij voegde eraan toe dat het KMAN VI-werkplaatsmonument niet alleen in het dorp Yakonde staat, maar ook in 12 traditionele dorpen die zowel ontmoetingsplaatsen als de inheemse bevolking van Papoea zijn geworden.

Bij de bouw van het monument voor de KMAN VI-bijeenkomst brachten de deelnemers van KMAN VI stenen van elke deelnemer in hun gebied.

"Dus we betuigen onze dank aan alle KMAN VI-deelnemers die stenen hebben meegebracht bij de bouw van het monument", zei hij opnieuw.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693429/bupati-jayapura-meresmikan-monumen-sarasehan-kman-vi

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.