Breaking

Provincie Papua hoopt dat FJPN inzicht geeft in digitale geletterdheid



De Papoea Provinciale Regering (Pemprov) hoopt via het lokale Communicatie- en Informatiebureau (Diskominfo) dat het Papoea Studentenjournalistenfestival (FJPN) in 2022 de jongere generatie de digitale ruimte beter zal laten begrijpen en gebruiken voor positieve activiteiten op de aarde van Cenderawasih.
 
Hoofd van het communicatie- en informatiebureau van de provincie Papua, Jeri Agus Yudianto, vertelde vrijdag aan ANTARA in Jayapura dat de aanwezigheid van het Nusantara Student Journalists Festival ook briljante ideeën heeft opgeleverd, zodat het een referentie kan worden voor elke jonge generatie.
 
"We zijn erg blij met deze activiteit omdat er in de toekomst meer sociale controle zal zijn in Papua, zodat het onderdeel wordt van digitale geletterdheid", zei hij.
 
Volgens Jeri wordt, zoals inmiddels bekend is, veel nepnieuws verspreid op sociale media, zodat digitale geletterdheid al op jonge leeftijd nodig is, zodat het een nieuw begrip kan worden voor de toekomstige generatie Papua.
 
"Vanwege de ingediende ideeën wordt het een heel bijzonder onderdeel en natuurlijk zal er meer sociale controle zijn in Papua", zei hij.

Hij legde uit in de geest van de 94e Youth Pledge Day en het jaar van het ontwaken van de jeugd, zodat ze strategische partners kunnen worden als een kanaal van ambities dat naar verwachting op grote schaal zal worden gebruikt om digitale ruimtes te vullen.
 
"Zoals bekend is deze jeugdeed een drijvende kracht geworden voor nationalistische gevoelens, zodat de toekomst van Papua in handen is van de jeugd", zei hij.
 
Hij voegde eraan toe dat als generatie van ontwikkeling ook wordt gehoopt dat jongeren kunnen innoveren en creatief kunnen zijn om de toegevoegde waarde voor de vooruitgang van Papua te vergroten.
 
Eerder werd het Papoea Archipelago Student Journalist Festival 2022 gehouden met als thema "Knitting Facts, Preventing Hoaxes and Upholding Humanity in the News" dat werd bijgewoond door 105 deelnemers van 7 scholen en een universiteit in de Diskominfo Papua Hall, vrijdag (28/10) ).

BRON: https://papua.antaranews.com/amp/berita/693437/pemprov-papua-berharap-fjpn-oleh-pemahaman-literasi-digital

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.