Breaking

Youth20 Promoot diversiteit en inclusie op de top in Papua



Het jongerenforum in een reeks van G20-evenementen, namelijk Youth 20 (Y20), opende officieel de 4e Pre-KTT in Manokwari, West Papua. In de Pre-Top bracht Indonesië de kwestie van diversiteit en inclusie aan de orde.
 
Co-voorzitter Y20 Indonesië 2022 Nurul Hidayatul Ummah legt uit dat ongelijkheid alle lagen van de samenleving treft en kwetsbare groepen, vaak jonge mensen, schaadt. Ontoereikende investeringen in menselijke hulpbronnen en toenemende onverdraagzaamheid in de samenleving zijn enkele van de grootste uitdagingen waarmee de jonge generatie van vandaag wordt geconfronteerd
 
“De jeugdbevolking van de wereld heeft nu de 1,8 miljard bereikt. Het is de grootste in de geschiedenis. Jongeren kunnen een grote kracht zijn om ontwikkeling en sociale en economische transformatie te stimuleren als ze de vaardigheden, kennis en kansen krijgen die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen”, zegt Nurul, zondag (19/6/2022).

Minister van Jeugd en Sport, Zainudin Amali, vertegenwoordigd door de plaatsvervangend assistent voor jeugdpartnerschappen en prijzen van het ministerie van Jeugd en Sport (Kemenpora), Wisler Manalu, bracht hetzelfde over. Hij hoopt dat het Y20-forum aanbevelingen kan doen met betrekking tot het verbeteren van de kwaliteit van de menselijke hulpbronnen om de levenskwaliteit van jongeren te verbeteren.

"Focus op het vergroten van de capaciteit en kwaliteit van menselijke hulpbronnen in de grootste jeugdgeneratie in de geschiedenis kan een krachtige manier zijn om sociale ontwikkeling te bereiken", legt Wisler uit.

De Pj. De Gouverneur van West Papua, vertegenwoordigd door de Regiosecretaris voor West Papua, Nathaniel Dominggus Mandacan. Hij was er trots op dat bij dit evenement verschillende elementen van jongeren betrokken waren, niet alleen op nationaal niveau, maar ook op mondiaal niveau.

"Dit is een gezamenlijke ontmoetingsplaats voor verschillende innovatieve en creatieve gedachten onder jongeren voor de vooruitgang van de ontwikkeling van Indonesië, maar ook om bij te dragen aan de vooruitgang van de wereld en het welzijn van de mensheid", legde hij uit.

De 4e Y20 Pre-KTT hield ook een talkshow over inclusief onderwijs. De sprekers bespraken de kwestie van onderwijs in het tijdperk van de Covid-19-pandemie tot onderwijs voor kinderen met speciale behoeften.

In de talkshow onderstreepte Kipin.id's Chief Business Officer, Steffina Yuli, het bestaan van hiaten in de digitale infrastructuur, zoals internetverbindingen tussen stedelijke en landelijke gebieden. Om deze reden biedt Kipin.id technologie waarmee studenten toegang hebben tot leerstof zonder internet.

“Er moet een oplossing zijn die ze kan overbruggen zonder te hoeven wachten op de gereedheid van digitale infrastructuur. We moeten er ook voor zorgen dat de oplossing betaalbaar is”, legt Steffina uit.

De co-voorzitter van de G20 2022 Education Working Group en de directeur-generaal van GTK Kemendikbudristek Iwan Syahril moedigen elke provincie aan om een lerarenuniversiteit te hebben met een goed onderwijsprogramma voor kinderen met speciale behoeften.

“We moeten met heel ons hart geloven dat in het onderwijs elk kind, ook kinderen met speciale behoeften, de hoogste verwachtingen heeft en kan waarmaken. Dit is een fundamenteel geloof in goed onderwijs”, zegt Iwan.

Volgens de presidentiële speciale staf en oprichter van Kitong Bisa Billy Mambrasar kunnen niet-formele onderwijsinstellingen een manier zijn om echte actie te ondernemen om inclusief onderwijs te realiseren.

“Indonesië is heel breed met 17.000 eilanden. In Papua zelf liggen dorpen en regentschappen ver van elkaar. De oplossing die we kunnen doen is terug te keren naar onze dorpen, niet-formele onderwijsinstellingen te openen, het Kemendikbudristek-curriculum over te nemen, toegang te verlenen aan andere Papoea-studenten en hen te motiveren dat vanavond 50 jonge leiders van over de hele wereld zich in Manokwari verzamelen en jij kunt zijn een van hen in de toekomst,' vroeg Billy.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rdqhwk320/youth20-angkat-keberagaman-dan-inclusion-dalam-ktt-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.