Breaking

De dynamiek van de reactie op het uitbreidingsbeleid Leid het discussieproces niet af, de DPR zorgt ervoor dat het nieuwe wetsvoorstel voor de autonome regio vandaag wordt besproken



Op slechts een steenworp afstand zal het Papoea-volk drie nieuwe provincies hebben in overeenstemming met het Wetsontwerp (RUU) voor de Uitbreiding van Nieuwe Autonome Regio's (DOB) als een poging om de ontwikkeling en vooruitgang te versnellen. Zoals we weten is het discussieproces momenteel opgenomen in de Problem Inventory List (DIM) in de DPR, op basis van het laatste nieuws dat de bespreking van het wetsvoorstel vandaag, 21 juni 2022, zal beginnen. De snelle beweging van de centrale overheid in de richting van de wetsontwerp wijst op de aandacht van de regering voor het land Papua, terwijl de dynamiek van afwijzing wordt geminimaliseerd, waarvan is aangegeven dat deze wordt aangestuurd door verschillende belangengroepen.

De onrust van afwijzing staat het proces van uitbreiding van de nieuwe autonome regio Papua . niet in de weg

Nogmaals zij opgemerkt dat het Bijzonder Autonomie (Otsus)-beleid voor de provincies Papua en West Papua in feite een bijzondere bevoegdheid is die door de centrale overheid wordt erkend en verleend om het eigen grondgebied te reguleren en te beheren in het kader van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië (NKRI). Deze autoriteit betekent ook de autoriteit om het sociaal-culturele en economische potentieel van het Papoea-volk te versterken, inclusief het voorzien van een adequate rol voor inheemse Papoea's door vertegenwoordigers van adat, religie en vrouwen belichaamd in de Papoea-Volksvergadering.

Via Special Autonomy kwam het nieuwe beleid voor de uitbreiding van de autonome regio naar voren als een poging om de ontwikkeling te versnellen en om de afstand tussen voorzieningen en infrastructuurdiensten te verkleinen, die voorheen een van de problemen en obstakels in Cenderawasih waren. Het bestaan van dynamiek in de reactie op het beleidsplan voor de uitbreiding van nieuwe autonome regio's stopt het beleidsproces niet noodzakelijkerwijs. Dit werd benadrukt door vice-voorzitter II van de DPRP Papoea, Edoardus Kaize, dat de onrust in de afwijzing van de uitbreiding van de Papua-regio die plaatsvond het proces van vorming van de nieuwe autonome regio's niet zou belemmeren. Het bestaan van afwijzing is legitiem omdat het een vorm van aspiratie is.

Het streven van afwijzing moet echter niet worden veralgemeend tot het feit dat het Papoea-volk dan de uitbreiding afwijst. Bovendien is de agenda voor de uitbreiding van Zuid-Papoea-Nieuw-Guinea uitgevoerd op initiatief van de DPR RI om expansie in de plenaire zitting van de DPR RI aan te moedigen. De taak van de gemeenschap is het ondersteunen en bidden voor het vlotte proces van de vorming van nieuwe autonome regio's.

De gouverneur van Papoea stemde ermee in om DOB te steunen en werd door voormalige politieke gevangenen als een verrader bestempeld

Digitale voetafdrukken zijn inderdaad moeilijk te verwijderen, hoewel in eerste instantie een van de pioniers van regionale expansie in Papua uit Lukas Enembe kwam toen hij nog geen gouverneur was. Een afwijzingsverklaring die ongeveer een maand geleden van hem was gekomen, was echter "ter harte genomen" als versterking door degenen die tegen het beleid van de nieuwe autonome regio waren, inclusief separatistische groeperingen.

Een voormalige politieke gevangene van Papoea, Ambrosius Started, was van mening dat de houding van de gouverneur van Papua die later de nieuwe autonome regio's steunde, het Papoea-volk had gekwetst. Volgens hem moet je als gouverneur volledig begrip hebben voor de strijd van het Papoea-volk om hun mening te uiten, inclusief het weigeren van de verdeling van het grondgebied. Ambrose was ook van mening dat er verborgen persoonlijke belangen waren achter de steun van Lukas Enembe.

In feite, te oordelen naar de genomen stappen, is het de houding van het weigeren van de expansie die wordt geclassificeerd als verraad en inconsistentie. Lukas Enembe leek ergens over te zijn gestruikeld totdat hij tijd had om het woord afwijzing van DOB te zeggen. Een onmiskenbaar feit is dat hij een plan voor regionale expansie in Papua heeft voorgesteld sinds hij in 2010 voorzitter was van de vereniging van Regenten in de centrale hooglanden. van de strategieën om de keuzes van mensen voor te stellen en aan te trekken.

DPR zorgt ervoor dat de discussie over Papoea-Nieuw-Guinea vandaag begint

Door een verklaring van de voorzitter van Commissie II van de DPR RI, Ahmad Doli Kurnia Tandjung, werd bevestigd dat Commissie II van de DPR op dinsdag juni zal beginnen met de bespreking van het wetsontwerp (RUU) betreffende de vorming van drie nieuwe provincies in Papua. Het is dus te hopen dat de drie wetsvoorstellen kunnen worden geratificeerd voordat de DPR in juli 2022 een pauze ingaat. Er werd ook uitgelegd dat de DPR een conceptwetsvoorstel en een academische tekst voor de totstandkoming van het wetsvoorstel heeft opgesteld sinds de herziening van de speciale autonomiewet van Papoea, en het conceptwetsvoorstel en de academische tekst heeft verspreid onder het Papoea-volk via belanghebbenden in de lokaal gebied.

Daarnaast heeft het wetsvoorstel ook de bestaande formele politieke en bestuurlijke processen bereikt zoals geregeld in de totstandkoming van de wet. Zijn partij zal het rechterlijke toetsingsproces van de speciale autonomiewet van Papoea blijven respecteren, dat momenteel aan de gang is bij het Grondwettelijk Hof (MK).

Vereniging van Regenten in de hele Lapago-regio Klaar om DOB te ondersteunen

Voorheen kwam steun voor de uitbreiding van de provincie voort uit de reikwijdte van academici en gemeenschapsleiders in verschillende regio's buiten Papua. Nu komt er een steunbetuiging van de vereniging van regenten in de regio Central Mountains (Lapago). Door een verklaring van zijn voorzitter, Ricky Ham Pagawak op de binnenplaats van het Mamberamo Regency Regent's Office op maandag 20 juni 2022, verklaarde hij dat deze steunbetuiging volgde op de verklaring van de gouverneur van Papua Lukas Enembe tijdens de Regionale Werkvergadering van Regenten/burgemeesters in de hele provincie Papua, woensdag 15 juni 2022 in het Suni Abepura Hotel, Jayapura City.

Voorheen was er nooit een verklaring van houding met betrekking tot nieuwe autonome regio's door de vereniging vrijgegeven. Na de verklaring van de gouverneur van Papua te hebben gevolgd en gehoord, verklaarde hij akkoord te gaan met de voorwaarde dat het zeven nieuwe autonome regio's moesten worden. En dus als ondergeschikte van de Gouverneur tot aan de Vereniging. Van de vereniging tot aan de Regenten. Elke regiohoofd in de wijk. De verklaring van houding vertegenwoordigt ook het gebruikelijke gebied, zodat dit een officiële verklaring zal zijn, zelfs als deze niet is geschreven, maar rechtstreeks zal worden geschreven als de voorzitter van de vereniging die deze via het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de president van de Republiek Indonesië overbrengt en ook aan het Indonesische Huis van Afgevaardigden.

BRON: https://time.online/7674-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.