Breaking

Yahukimo Regent: de uitbreiding van Papua zal de ontwikkeling en welvaart in Papua versnellen



Yahukimo Regent Didimus Yahuli legde uit dat de geplande uitbreiding of de oprichting van een Nieuwe Autonome Regio (DOB) in de provincie Papua een positief effect zou hebben op het versnellen van de ontwikkeling en welvaart in Papua.

Bij die gelegenheid verwierp regent Didimus alle zorgen die dachten dat de uitbreiding de inheemse Papoea's zou doen uitsterven.

"Momenteel is de dood van Papoea's niet te wijten aan verdeeldheid, maar wordt veroorzaakt door andere factoren, zoals het humaan immunodeficiëntievirus (hiv) en het verworven immunodeficiëntiesyndroom (aids), verkeersongevallen, dronkenschap, stammenoorlogen, enzovoort," zei regent Didimus in persverklaring, zaterdag (11/6/2022).

Dit werd overgebracht door de Regent Didimus tijdens het bijwonen van een speciale bijeenkomst voor de Versnelling van de Welzijnsontwikkeling in overeenstemming met het gebruikelijke grondgebied van Papua, die plaatsvond in Suni Garden Lake Hotel en Resort Sentani, Jayapura Regency, Papua, vrijdag (10/6/2022) ).

Regent Didimus dacht dat de uitbreiding het aantal mensen in een gebied zou vergroten. Hij nam het voorbeeld van de uitbreiding in Yahukimo Regency, waardoor de bevolking van het regentschap meer ontwikkeld was.

"We moeten af van dit paradigma van denken, want Papoea's gaan niet dood door verdeeldheid", legde regent Didimus uit.

Hij zei ook dat de veronderstelling dat de splitsing zou leiden tot de mobilisatie van veel mensen van buiten Papua, waardoor inheemse Papoea's zouden worden uitgesloten, niet klopte.

Regent Didimus legde uit dat de feiten aantonen dat bij het vervullen van een positie in de regeringsstructuur, de expansie die eerder door Papua werd uitgevoerd, ervoor had gezorgd dat inheemse Papoea's strategische posities innamen in overheidsorganisaties, waaronder het wetgevende orgaan.

"Vandaag de dag zijn de leden van de Yahukimo Regional People's Representative Council (DPRD) 100 procent inheemse Yahukimo, alle leden van de raad in de Central Mountains zijn inheemse Papoea's", zei regent Didimus.

Kijkend naar de bestaande realiteit, zei hij, is het onmogelijk voor de uitbreiding om inheemse Papoea's gemarginaliseerd te maken.

"Dit maakt de uitbreiding eigenlijk een kans voor het Papoea-volk om meer bij te dragen op verschillende gebieden", zei hij.

Bovendien is die uitbreiding volgens hem nodig, onder meer vanwege de oppervlakte van een gebied. Zijn partij noemde een gebied in Papua dat een zeer brede gebiedsconditie heeft, zodat de reikwijdte van de overheidscontrole te ver gaat.

Aan de andere kant, benadrukte hij, moeten de uitbreidingsinspanningen gepaard gaan met voldoende financiële steun.

“Financiën is voeding voor een gebied, ook voor het gebied dat nog wordt uitgebreid. De uitbreidingsstap kan dus de uitbreiding en versnelling van de ontwikkeling in een gebied ondersteunen, "legde hij uit.

Regent Didimus nodigde alle partijen uit om proportioneel te reageren op de verdeeldheid in Papua.

"Deze stap is er een die kan worden gezet door te blijven bouwen aan goede communicatie, zodat het doel van deze uitbreiding door alle partijen kan worden begrepen", zei hij.

Ter informatie heeft de Tweede Kamer (DPR) van de Republiek Indonesië (RI) een Presidential Letter (Surpres) ontvangen met betrekking tot het Wetsontwerp (RUU) met betrekking tot de vorming van nieuwe autonome regio's in Papua.

De Surpres werd zondag (15/5/2022) rechtstreeks door de DPR ontvangen en zal voor follow-up naar de plenaire sessie van de DPR worden gebracht.

Bovendien heeft de DPR in april 2022 overeenstemming bereikt over drie wetsvoorstellen met betrekking tot de verdeling van het grondgebied in Papoea om DPR-initiatiefwetten te worden tijdens de plenaire vergadering van de DPR.

Waarbij het wetsvoorstel bestaat uit een wetsvoorstel over de vorming van de provincie Zuid-Papoea, een wetsvoorstel over de vorming van de provincie Centraal Papua, en een wetsvoorstel over de vorming van de provincie Papua in de Centrale Bergen.

Teaser: Regent Didimus benadrukte dat het uitbreidingsplan voor de oprichting van een Nieuwe Autonome Regio in Papua een positieve impact zal hebben.

Tags: Yahukimo Regent, Didimus Regent, uitbreiding, Nieuwe Autonome Regio, Papua, Regentschap Yahukimo, wetgevende macht, DPRD, financiën, ontwikkelingsversnelling, DPR, Presidentiële brief, Surpres, RUU, Plenaire zitting,

BRON: https://biz.kompas.com/read/2022/06/11/121145228/bupati-yahukimo-pemekaran-papua-akan-mempercepat-pemkembang-dan-kesejahteraan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.