Breaking

5 gebruikelijke gebieden in Papua komen overeen Pemekaran . te steunen



Alle vertegenwoordigers van de vijf gebruikelijke regio's in Papua steunen unaniem het plan van de regering om de Nieuwe Autonome Regio (DOB) uit te breiden en speciale autonomie (Otsus) in Cenderawasih Earth te implementeren.

De vijf gebruikelijke gebieden zijn de inheemse regio Tabi, de inheemse regio Saireri, de inheemse regio Animha, de inheemse regio Mepago en de regio Lapago adat.

De bevestiging van steun werd overgebracht door leden van de Papoea Volksvergadering (MRP), na het bijwonen van een speciale bijeenkomst om de ontwikkeling, welzijn te versnellen volgens het gebruikelijke grondgebied van Papua, in Suni Garden Lake Hotel & Resort Sentani, vrijdag (10/06/2022) nacht.

"Als resultaat van de bijeenkomst zijn zowel regionale leiders, traditionele leiders, vrouwen, religie en de gemeenschap van de 5 gebruikelijke gebieden overeengekomen om de herziening van de speciale autonomiewet nummer 2 van 2021 en de nieuwe autonome regio's op basis van gebruikelijke gebieden", aldus Toni. Toni zei dat de ondersteuning ook was overeengekomen op basis van de resultaten van de gezamenlijke formulering. De essentie van deze ondersteuning is het versnellen van de ontwikkeling van de Papoea-gemeenschap op basis van gebruikelijke territoria.

"De uitbreiding, gebaseerd op het gebruikelijke grondgebied, kan de ontwikkeling en open toegang tot banen voor inheemse Papoea's versnellen, zowel in politieke organisaties, de overheid als in verschillende andere sectoren", zei hij.

Bovendien, zei hij, zou het gebaseerd zijn op gewoonte ook meer langeafstandsverbindingsroutes openen in Papua, dat meer dan 3 keer breder is dan Java. "Dus ik denk dat dit een zegen is waarvoor we dankbaar moeten zijn dat deze nieuwe autonome regio onmiddellijk moet worden geratificeerd, zodat elk gebruikelijk gebied hard nadenkt om zijn inheemse volkeren vanaf het dorp op te bouwen", zei hij.

Hij stelde ook voor om, om de overeengekomen ambities te blijven volgen, een forum op te richten tussen regionale leiders en gemeenschappen op basis van gebruikelijke gebieden. Dit moet gebeuren omdat er volgens hem in de toekomst geen onrust meer zal zijn in het Land Papua. "Omdat Otsus tot nu toe veel overlap heeft met andere regels en wetten. Dit betekent dat het bestaan van een nieuwe autonome regio een bredere autoriteit moet hebben over bevestigingen, zodat het Papoea-volk het echt kan voelen, "concludeerde hij.

BRON: https://time.online/7282-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.