Breaking

Verschillende elementen van Papoea-studenten ondersteunen het nieuwe pasgeboren uitbreidingsbeleid



In de dynamiek van de ontwikkeling van een regio spelen jongeren en studenten als aanjagers van nationale verandering een belangrijke rol bij het ondersteunen van de territoriale vooruitgang van de regio. Zijn aanwezigheid zal naar verwachting zowel een estafettestokje kunnen worden als een verademing bij het formuleren van gedachten op basis van technologische ontwikkelingen en tijden.

Praten over het reilen en zeilen en problemen die zich in Papua voordoen, kan niet los worden gezien van de tussenkomst van jongeren en studenten. Papua statistische gegevens voor 2020 stellen dat de aarde van Cenderawasih momenteel wordt gedomineerd door generaties Y, Z en nalatig. De resultaten van het onderzoek geven aan dat generaties X en Y een actieve rol spelen in sociale media omdat ze middelen, tools en geld hebben. Ondertussen is Generatie Z meer een actieve volger in het delen van inhoud en zelfs delen zonder na te denken. Dan wordt de alfa-generatie een actieve consumentengeneratie.

Als we kijken naar de toekomst van Papua, worden we natuurlijk geconfronteerd met verschillende situaties en trends, zoals een demografische toename van de jongere generatie, nieuwe levensstijlen van mensen, steeds diversere etniciteiten en ethiek, verstedelijking en nieuwe kleine en middelgrote steden die zijn ontstaan. In de context van ontwikkeling kan dit worden afgeleid uit de dynamiek van het nieuwe beleid dat door de staat is uitgevaardigd bij het omgaan met conflicten en het versnellen van Papua's ontwikkeling. Enkele daarvan, namelijk het beleid van Bijzondere Autonomie (Otsus) en de Uitbreiding Nieuwe Autonome Regio's (DOB) die momenteel door verschillende partijen, waaronder jongeren en natuurlijk studenten, worden besproken.

Aanmoediging van KMP om DOB-beleid onmiddellijk te implementeren

Een studentenelement dat zichzelf de Papoea Studentenconferentie (KMP) noemt, vroeg de regering om serieus te praten over het nieuwe wetsvoorstel voor de autonome regio. De KMP-coördinator, Moytuer Boymasa, verklaarde dat zijn partij sprak over hoe het land Papua er over 10, 20 of zelfs 50 jaar in de toekomst uit zou zien en zich voorstelde dat Papua zou kunnen groeien en zich ontwikkelen, onder meer vanwege de uitbreiding die naar verwachting binnenkort zal worden geïmplementeerd. De golf van steun voor het nieuwe expansiebeleid van Papoea-Nieuw-Guinea, dat snel blijft stromen maar niet is beantwoord door de regering, is een speciale zorg voor de groep geworden. Om deze reden moedigt zijn partij de regering aan om onmiddellijk uit te breiden als een van de inspanningen, zodat de economische problemen die zich momenteel in Papua voordoen, onmiddellijk worden opgelost.

In een concrete poging om dit aan te moedigen, ontmoette KMP vervolgens het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat later werd aanvaard door de directeur Regionale Regeling en Bijzondere Autonomie van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) om de ontwikkeling van nieuwe autonome regio's in Papua te bespreken. De aanmoediging van de regering met betrekking tot nieuwe autonome regio's is een reactie van jongeren die zich zorgen maken over een rechtvaardige verdeling en versnelling van de ontwikkeling en de sociale zekerheid.

AMP Yogyakarta Ondersteuning voor het uitbreidingsbeleid van Papoea-Nieuw-Guinea

Nog steeds gerelateerd aan de steun voor Papoea-Nieuw-Guinea, kwam er bemoedigend nieuws van de Papoea Studenten Alliantie (AMP). Als we al die tijd altijd hebben gehoord dat deze groep studenten altijd in de rij staat voor demonstraties tegen het nieuwe autonome regiobeleid, is dit niet het geval in de studentenstad van de Speciale Regio Yogyakarta (DIY).

AMP DOB Yogyakarta Comité hield op vrijdag 10 juni 2022 een demonstratie van steun voor het plan voor de uitbreiding van nieuwe autonome regio's in de Papua-regio, die plaatsvond in het Tugu Monument-gebied van Yogyakarta. De veldcoördinator (korlap) voor de Arnold verklaarde dat de activiteit een vorm van democratisering en ondersteuning van het regeringscentrum was in zijn inspanningen om het welzijn van het Papoea-volk te verbeteren door middel van het plan voor de uitbreiding van nieuwe autonome regio's en de voortzetting van Otsus.

In hun actie sprak de studentengroep hun steun uit voor Otsus Volume II, steunde het plan voor de uitbreiding van de nieuwe autonome regio's, steunde de bouw van de Polres en Kodim in Dogiyai Regency omwille van de openbare veiligheid, steunde de voortzetting van de plan voor de bouw van de luchthaven Antariksa in Biak, en verwierp het verzoek om zelfbeschikkingsrecht/referendum van de groep.

Het bestaan van steun van AMP Yogyakarta zal naar verwachting AMP verspreiden en beïnvloeden in andere provinciale of regionale commissies, waaronder die in Papua, om het nieuwe autonome regiobeleid te ondersteunen als een vorm van zorg voor het land van Papua van studenten. Om op te merken dat AMP een student-element is dat het DOB-beleid afwijst, wordt aangegeven dat er een splitsing heeft plaatsgevonden waarbij sommige commissies zich tot ondersteuning hebben gewend. Hopelijk komen er hierna nog meer houdingen van andere commissies ter ondersteuning van het overheidsbeleid.

DOB Ondersteuning van inheemse jeugd en de regent van Papua

Niet alleen van jongeren met een academische achtergrond die bezorgd en bezorgd zijn over de problemen in Papua, vooral met betrekking tot de nieuwe autonome regio's en het speciale autonomiebeleid. Er kwam ook een steunbetuiging uit de inheemse jeugd van de Saireri II Nabire-regio in Jayapura City, Papua.

De verklaring vond plaats in Abepura op vrijdagochtend 10 juni 2022 en werd rechtstreeks geleid door de voorzitter van de inheemse jeugd van de regio Saireri II Nabire in Jayapura City, Papua, Ali Kabiay. Er werden 3 hoofdpunten overgebracht door te kijken naar de verschillende dynamieken die plaatsvonden in Papua, vooral in de urgentie om de ontwikkeling van het welzijn van de mensen van Papua en West Papua te versnellen, in overeenstemming met presidentiële instructie nr. 9 van 2020, en als de voorbereiding van nieuwe autonome regio's in de provincie Papua.

Behalve het jeugdelement in de kring van studenten en autochtone jongeren, blijft er ook steun komen van andere partijen. Een van hen is van de regent van Nabire, Mesak Magai. In de verklaring benadrukte hij dat hij volledig achter de onmiddellijke uitvoering van Papoea-Nieuw-Guinea staat.

Met het gebied en de bevolking is Papua ideaal als het is verdeeld in 3 nieuwe provincies, namelijk Zuid Papua Provincie, Centraal Papua en Centraal Hoogland Papua. De uitbreiding van Papua zal het aantal werklozen, human resources, gezondheid, infrastructuur, onderwijs en andere verbeteren.

DOB Beleidsondersteuning van de Archipelago Community in Manokwari, West Papua

Niet alleen van de Papua's zelf, er kwam ook steun van de provincie West Papua door een verklaring afgelegd op het Borasi Manokwari veld op 10 juni 2022, namens de Alliantie van Inheemse Papua's en de mensen van de Archipel in West Papua.

Via de secretaris van het hoofd van de Maybrat-stam in Manokwari verklaarde Markus Sraun dat: De inheemse bevolking van Papoea's en de archipelgemeenschap de implementatie van de speciale autonomiewet nummer 2 van 2021 ondersteunen omdat deze een positief effect zal hebben op het versnellen van ontwikkeling en verbetering het welzijn van mensen in Papua, Ondersteuning van de vorming van nieuwe autonome regio's in de Papua-regio omdat het een nationaal strategisch programma is dat is gebaseerd op de aspiraties van mensen, ondersteunt nieuwe autonome regio's in de Papua-regio omdat dit wettelijk is voorgeschreven in artikel 76, lid 1,2, en 3 van wet nr. 2 van 2021, en vraagt de president van de Republiek Indonesië om een wetsvoorstel op te stellen over de vorming van nieuwe autonome regio's in de Papoea-regio om een wet te worden. ontwikkeling, economische ontwikkeling, beheer van economisch potentieel en groeiend democratisch leven kunnen worden gerealiseerd in het belang van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.

De aanmoediging en steun die blijft stromen, zal naar verwachting de centrale regering ertoe aanzetten om het nieuwe autonome regiobeleid onmiddellijk te realiseren als de collectieve hoop van de hele gemeenschap op de vooruitgang van Papua.

BRON: https://time.online/7279-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.