Breaking

Wosi zal de locatie zijn voor het Baliem Valley Cultural Festival in Jayawijaya



Het hoofd van het Jayawijaya Regency Culture and Tourism Office, Engelbert Sorabut, zei dat de Jayawijaya Regency-regering van plan was om in 2022 het Baliem Valley Cultural Festival (FBLB) in Wosi te houden, nadat het festival tijdelijk was stopgezet vanwege de Covid-19-pandemie.

Volgens hem zal de FBLB net als voorgaande jaren in augustus worden gehouden.

“De regent zei dat we dit jaar een speciale FBLB voor oorlogen houden. Onze begroting is opgesteld en overgedragen, maar we wachten op de beslissing van de regent", zei hij onlangs in Wamena.

Nadat er een beslissing was genomen door het regionale hoofd over het houden van het festival, zei hij, zou het Cultuur- en Toerismebureau FBLB gaan promoten bij binnenlandse en buitenlandse toeristen.

"Als de kosten er zijn, moeten we gewoon aan het werk", zei hij.

Het Jayawijaya Regency Culture and Tourism Office stelt voor om fondsen van Rp. 3 miljard tot Rp. 5 miljard toe te wijzen voor het houden van het Baliem Valley Cultural Festival.

"Omdat dit jaar alleen oorlogen zijn gepland, is het anders dan de voorgaande jaren waar er veel activiteiten waren", aldus Engelbert.

Hij voegde eraan toe dat de manager van een toeristische attractie in Jayawijaya ook van plan is om een minifestival in Wosi te houden.

"In augustus zullen ze het doen, maar het is van de manager van de toeristische attractie om het te doen, we moedigen het alleen aan. Wat betreft de kosten en al die dingen van henzelf", zei hij.

BRON: https://nirmeke.com/2022/06/13/wosi-akan-jadi-place-digelarnya-festival-kultur-lembah-baliem-di-jayawijaya/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.