Breaking

Mama's in Inland Papua helpen met verkopen, TNI 412 Kostrad Task Force om markten te bouwen



De aanwezigheid van het personeel van de Yonif MR 412 Kostrad Task Force levert voordelen op voor de gemeenschap in Popome Village, Mokoni District, Lanny Jaya Regency, vooral bij het helpen verbeteren van de economie in de Papua-regio, omdat leden van de Popome Task Force 412 Kostrad Pos-leden hebben samen met de omliggende gemeenschap een Volksmarkt opgericht, maandag (13/06/2022)

Voordat de volksmarkt werd opgericht, verkochten Mamas in Popome Village hun tuinen op een minder georganiseerde en minder georganiseerde manier. Er waren ook enkele mensen die hun tuinen verkochten aan Tiom Market, dat heel ver van Popome Village ligt.
 
Dit werd overgebracht door Danpos Popome Task Force Battalion MR 412 Kostrad Captain Inf Firnando Sanjaya, STHan in zijn verklaring.
 
Volgens hem is het bestaan van een volksmarkt genaamd Pasar Bharata Kampung Popome zeer nuttig voor de gemeenschap, vooral Mamas, bij het uitvoeren van aan- en verkooptransacties, zodat de economische cyclus in het gebied toeneemt. Interessant is dat de markt zich boven de hoogten van de bergen alsof het een markt boven de wolken was.

"De aanwezigheid van Bharata Market in Popome Village heeft geleid tot economische vooruitgang voor de gemeenschap", zegt Danpos Popome Task Force Battalion Battalion MR 412 Kostrad Captain Inf Firnando Sanjaya, STHan.

Ontmoet aan de zijlijn van zijn activiteiten bij de Kotis Post in het Tiom Lanny Jaya District, Dansatgas Battalion MR 412 Kostrad luitenant-kolonel Inf Moch. Renaldy H., S. Sos., M.Sc. benadrukte dat de activiteit om de economie van de gemeenschap te helpen verbeteren een van de vlaggenschipprogramma's is van het Bataljon Infanteriebataljon MR 412 Kostrad in de Papua-regio.

"De ontwikkeling van de People's Market met de gemeenschap is voor de zoveelste keer uitgevoerd door de Yonif MR 412 Kostrad Task Force om de economie van de mensen in Lanny Jaya Regency te helpen verbeteren", zei Dansatgas.

Ondertussen sprak een van de gemeenschapsleiders van Popome, de heer Yaribu Tabuni, zijn respect en dankbaarheid uit aan het Popome Task Force Battalion Infantry Battalion MR 412 Kostrad die de Popome Village People's Market had opgericht.

"Bedankt Task Force 412, dit is erg nuttig voor de Popome-gemeenschap", besloot dhr. Yaribu Tabuni.

BRON: https://papuainside.com/bantu-mama-mama-di-pedalaman-papua-berjualan-satgas-tni-412-kostrad-bangun-pasar/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.