Breaking

Wees wijs in het reageren op de uitbreiding van het Papua-gebied



In principe wordt de uitbreiding van het Papua-gebied uitgevoerd om de spreiding van ontwikkeling op verschillende gebieden in Papua te vergroten.

Diverse traditionele leiders, religieuze leiders, gemeenschapsleiders, intellectuele leiders en vrouwenleiders in Papua inclusief Papoea's wordt gevraagd kritisch en verstandig na te denken bij het reageren op het regeringsplan met betrekking tot de uitbreiding van de Papua-regio of de oprichting van een regionale autonome regio (DOB ) in Papoea.

De uitbreiding van de Papua-regio is belangrijk zodat de overheidscontrole in de regio's gemakkelijker wordt, waar voorheen 29 districten en steden in Papua slechts door één gouverneur werden bestuurd. Daarom wordt verwacht dat de uitbreiding achterblijvende regentschappen en steden minimaliseert en zorgt voor een gelijke verdeling in termen van welzijn van de gemeenschap.

De centrale regering is in samenwerking met de provinciale regering van Papua begonnen met het zoeken naar regionale uitbreiding.

Het plan om een provincie te vormen in het oostelijke puntje van Indonesië is geregeld in een Wetsontwerp (RUU) dat is goedgekeurd door de Wetgevende Instantie (Baleg) van de DPR RI in een plenaire vergadering over de oprichting van de provincies van Centraal-Papoea, Centrale Hooglanden Papua en Zuid-Papoea.

De drie provincies zijn afdelingen van de huidige Papua Provincie. Ondertussen voor de uitbreiding van de provincie West Papua, namelijk de vorming van de provincie Zuidwest Papua.

Het verdelingsmechanisme is wettelijk vastgelegd in artikel 76 van Wet Nummer 2 van 2021 betreffende de Bijzondere Autonomie (Otsus), die van onderaf en van bovenaf kan worden gedaan, dit kan worden weergegeven in paragraaf (1) de verdeling van provincies en districten /steden kunnen worden uitgevoerd met goedkeuring van de MRP en de DPR na serieus aandacht te hebben besteed aan sociaal-culturele eenheid, paraatheid van menselijke hulpbronnen, economische capaciteiten en toekomstige ontwikkelingen.

De voorzitter van Commissie II van de DPR RI, Syamsurizal, benadrukte dat het budget voor de vorming van een Nieuwe Autonome Regio (DOB) in Papua geen probleem zou zijn. Omdat in artikel 76 lid 3 van Wet nr. 2 van 2021 betreffende Bijzondere Autonomie voor de provincie Papua wordt benadrukt dat de deling van Papua geen rigide voorbereidingen vereist, zoals geregeld in de Regionale Regeringswet voor andere provincies.

De voorzitter van het Central Mountains Muslim Communication Forum, Ustad Ismail Asso, vroeg het Papoea-volk om vanuit een positief oogpunt naar de DOB te kijken, inclusief de deelname van religieuze leiders in de regio om de voor- en nadelen in de gemeenschap verstandig aan te pakken, vooral in het beschrijven van de doelstellingen van de nieuwe autonome regio's, namelijk om de veiligheid en het welzijn van het Papoea-volk op een gelijkwaardige en eerlijke manier in stand te houden, te beschermen en te verbeteren.

De voorzitter van de Papoea-jeugdalliantie in Jayapura City, Ali Kabiay, koos ervoor om de geest van de uitbreiding van de Papua-provincie, waarvan wordt aangenomen dat het veranderingen ten goede zal brengen in Cenderawasih Earth, voort te zetten. Ali zei verder dat de Papoea-jeugdalliantie werd gevormd uit bezorgdheid voor de oorspronkelijke stem van de mensen in het land van Papoea die ervoor kozen om de uitbreiding volledig te steunen.

KH Syaiful Islam Al Payage, voorzitter van de Papoea-Indonesische Ulema Raad (MUI), vroeg alle partijen, inclusief religieuze leiders om kritisch en verstandig na te denken bij het reageren op het regeringsplan voor de uitbreiding van de Regionale Autonome Regio (DOB) in Papua. De gemeenschap moet helder nadenken om de grotere voordelen van de nieuwe autonome regio's te beoordelen, omdat de uitbreiding wordt geacht de ontwikkeling en het welzijn van het Papoea-volk te kunnen versnellen, vooral om zich door onderwijs en mentaliteit optimaal voor te bereiden zodat ze kunnen concurreren in de toekomst.

De uitbreiding van het Papua-gebied is niet alleen de strijd van de regering, maar ook de wensen en behoeften van de meerderheid van de mensen die hunkeren naar welvaart. Ook de overheid als staatsbestuurder heeft dezelfde intentie, namelijk het beste na te streven voor het land, in het bijzonder het Papoea-volk. De uitbreiding is gereguleerd door de staat, dus de mensen moeten het accepteren en het zo goed mogelijk gebruiken ten behoeve van de mensen in Papua.

Een ander effect van de uitbreiding van de Papua-regio is dat er een gelijkmatige verdeling zal zijn van economische ontwikkeling, bestuur, onderwijs en gezondheid, zowel op het gebied van infrastructuur als human resources (HR) in Papua. Zodat Papua kan concurreren en inhalen met andere regio's in Indonesië.

BRON: https://www.deliknews.com/2022/06/14/bijak-menyikapi-pemekaran-region-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.