Breaking

29 regentschappen en steden in Papua stemmen in met uitbreiding



In totaal kwamen 29 regentschappen en steden in de provincie Papua overeen om de uitbreidingsinspanningen in de provincie Papua te ondersteunen.

De 29 regentschappen en steden zijn Jayapura City, Jayapura Regency, Keerom Regency, Sarmi Regency, Mamberamo Raya Regency, Biak Numfor Regency, Supiori Regency, Yapen Islands Regency, Waropen Regency, Merauke Regency, Mappi Regency en Asmat Regency.

Dan, Boven Digoel Regency, Jayawijaya Regency, Bintang Mountains Regency, Lanny Jaya Regency, Tolikara Regency, Nduga Regency, Yalimo Regency, Yahukimo Regency, Mamberamo Tengah Regency, Puncak Regency, Puncak Jaya Regency, Dogiyai Regency, Deiyai Regency, Nabire Regency , Regentschap Intan Jaya, Regentschap Paniai en Regentschap Mimika.
 
Deze steun werd overgebracht na de Special Meeting for the Acceleration of Welfare Development in overeenstemming met het Papoea-gebruikelijk gebied dat op een hybride manier plaatsvond vanuit Suni Garden Lake Hotel en Resort Sentani, Jayapura Regency, Papua, vrijdag (10/6/2022) .

De bijeenkomst werd bijgewoond door verschillende partijen, namelijk de regenten en burgemeesters van Papua Provincie, het Papua Provincie Regional Leadership Coördinatie Forum (Forkopimda), de Papoea Volksvergadering, de Papoea Volksvertegenwoordiger Raad (DPRP), evenals een aantal aanverwante partijen .

Vervolgens werd in de bijzondere vergadering overeenstemming bereikt over een aantal zaken die betrekking hadden op de ondersteuning van de verdeling van Papua.

De overeenkomst werd bereikt nadat de deelnemers aan de bijeenkomst hadden geluisterd naar de inbreng, aspiraties en wensen van het inheemse Papoea-volk, vertegenwoordigd door regionale leiders en traditionele, religieuze, vrouwelijke en jeugdleiders.

De overeenkomst omvat het ondersteunen en toezeggen van de uitvoering van het Special Autonomy (Otsus)-beleid voor de Papua-provincie in overeenstemming met Wet (UU) nr. 2 van 2021.

Daarnaast kwamen de deelnemers aan de bijeenkomst ook overeen om de versnelling van de ontwikkeling van het welzijn van de Papoea-inheemse bevolking (OAP) in overeenstemming met het gebruikelijke territorium te ondersteunen. Vervolgens vroegen ze ook om de implementatie van sectorale wetten in de provincie Papoea in overeenstemming met wet nummer 2 van 2021.
 
"(Wij) dringen er bij de centrale regering en de Tweede Kamer (DPR) op aan om onmiddellijk de vorming van nieuwe autonome regio's (DOB) of de verdeling van provincies en districten en steden in de provincie Papua te realiseren", schreven de deelnemers aan de bijeenkomst in de overeenkomst.

Vervolgens verzochten de deelnemers aan de vergadering ook om de uitbreiding in de provincie Papua, evenals in regentschappen en steden, gevolgd te worden door speciale formaties voor het opnemen van staatsambtenaren (ASN), evenals leden van het Indonesische Nationale Leger (TNI) en de Indonesische Nationale Politie (Polri).

Niet alleen dat, de deelnemers aan de vergadering verzochten ook dat de zetelverdeling in de DPR en de Regionale Vertegenwoordigers Raad (DPD) uit de provincie Papua en de uitbreidingsprovincie uit Papua naar evenredigheid minimaal vijf zetels zou bedragen.

Daarnaast moeten de regent en loco-regent, evenals de burgemeester en loco-burgemeester uit OAP komen.

Tijdens de bijeenkomst werd ook afgesproken dat regionale leiders, waaronder gemeenschapsleiders, een samenwerkingsforum zouden vormen om toezicht te houden op de versnelling van de welzijnsontwikkeling in overeenstemming met de gebruikelijke gebieden van Papua.
 
Ondertussen waardeerde hoofd van het Forum voor Regionale Hoofden in Tanah Tabi en Sairei, die ook fungeert als Jayapura Regent Mathius Awoitauw, de aanwezigheid van een aantal partijen in de bijeenkomst.

Hij was van mening dat de bijeenkomst plaatsvond in een dynamische familiale sfeer. De deelnemers zagen er zo enthousiast uit. Dat blijkt uit een aantal inkomende ambities. "We zullen blijven bouwen aan communicatie. We vragen om suggesties en input van de vaders en moeders van de vereniging, de voorzitter, vertegenwoordigers en belanghebbenden op alle gebruikelijke gebieden”, zegt Mathius.

BRON: https://www.beritasatu.com/news/938739/29-kabupaten-dan-kota-di-papua-sepakat-support-pemekaran/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.