Breaking

Jayapura Litter Pickers Community houdt vuilnisophaalactie op Tungkuwiri Hill



De gemeenschap van Jayapura Litter Pickers blijft geven om het milieu, vooral met betrekking tot netheid. Tijdens de vakantie hebben ze afgelopen weekend een vuilnisophaalactie gehouden op Tungkuwiri Sentani Hill.

De activiteit omvatte de jeugd tot de oudere leeftijdsgroep. De coördinator van Jayapura Litter Pickers, Marsel Mauri, vertelde Tribun-Papua.com dat de actie van de groep in Bukit Tungkuwiri meerdere keren was geweest.
 
"Ons doel is om bezoekers te leren niet te zwerfvuil", zegt Marsel.

Marsel zei verder dat hij verbaasd was dat er toeristische attracties waren die managers hadden en vuilnisbakken hadden voorzien, maar er waren nog steeds mensen die rommel maakten.

"Ik was verrast door de manager, ze ontvangen elke dag geld, maar de vuilnismannen geven er nog steeds niets om, probeer de bezoekers eraan te herinneren," legde hij uit.
 
Hij zei dat de herdenking van Wereldmilieudag, die op 5 juni 2022 valt, een momentum zou moeten zijn voor alle partijen om te verbeteren.

Hij vroeg dat het tijd is voor ons als samenleving, om ons meer zorgen te maken over de natuur.

"Het moet niet alleen worden uitgevoerd als een ceremoniële en tijdelijke activiteit, maar moet op een echte en duurzame manier worden uitgevoerd", hoopte hij.
 
Ter informatie: bij de huisvuilactie van de Jayapura Litter Pickers Community zijn 30 plastic zakken, 1.228 sigarettenpeuken en 1.007 plastic rietjes verzameld.

Daarna werd het ook uitgevoerd, om het publiek bewust te maken door het campagnebord een half uur op die locatie te houden.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/13/komunitas-jayapura-litter-pickers-gelar-aksi-pungut-sampah-di-bukit-tungkuwiri

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.