Breaking

Waarnemend burgemeester van Jayapura, Frans Pekey zet zich in voor versterking van gebruikelijke instellingen




Waarnemend burgemeester van Jayapura, provincie Papua, Frans Pekey, zet zich in de overgangsperiode van het leiderschap van de burgemeester en loco-burgemeester van Jayapura in voor het versterken van traditionele instellingen in Bumi Port Numbay.

Hij vertelde dit aan de man die ook de secretaris van de stad Jayapura is tijdens een persconferentie in zijn kantoor, dinsdag (31/5/2022).

"In de Special Autonomy Law (Otsus) van de provincie Papoea bij de herziening van wet nummer 2 van 2021, schrijft het de gebruikelijke instellingen voor, en in Jayapura City zijn de gebruikelijke instellingen heel duidelijk in het religieuze systeem", legde hij uit.

Daarom zei Frans, in overeenstemming met het mandaat van de Speciale Autonomiewet, dat hij sinds de voorbereiding van het 2023-programma een beleid heeft gevoerd om de instellingen voor alle financiën in Jayapura City te versterken.

"Er zijn 10 Keondoafians in Jayapura City en we zullen institutionele versterking doen, capaciteit opbouwen en structuur ontwikkelen", zei hij.

Evenals pogingen om de traditionele institutionele structuur nieuw leven in te blazen, omdat hij zei dat de ontwikkelingsvooruitgang van Jayapura City erg snel was, zodat het de gebruikelijke waarden aantastte.

"Hiermee faciliteren we de opwekking, en dit is belangrijk zodat we onze identiteit als Port Numbay-mensen kunnen behouden te midden van vooruitgang en moderniteit", voegde hij eraan toe.

De bebrilde man benadrukte dat bij het versterken van de gebruikelijke instellingen de bron van de fondsen afkomstig was van het Bijzonder Autonomie Fonds.

"We kunnen meer aandacht besteden aan de traditionele huizen, en er zijn ook operationele kosten die worden gegeven", aldus Frans.

Zijn partij zal ook auto's ter beschikking stellen voor condoleances, zodat deze kunnen worden gebruikt bij het uitvoeren van hun taken en zullen worden bestempeld als een bron van Otsus-fondsen.

"We doen dit zeker zodat de gemeenschap, vooral de Ondoafi of traditionele leiders, het gevoel hebben dat de staat partij kiest en dat er aandacht is", zei hij.

Bovendien zei hij dat zijn partij de kwaliteit van het onderwijs, de gezondheidszorg en de economie van inheemse volkeren zou blijven verbeteren.

"Ik denk dat dit tot nu toe goed gaat, we verbeteren het nog meer, en specifiek voor het onderwijs, ik heb geprogrammeerd voor 2023, zullen we Port Numbay-kinderen rekruteren op speciale gebieden", legde hij uit.

Het specifieke gebied dat hij bedoelt, is de focus van het onderwijs voor kinderen uit Port Numbay in de opleiding tot arts, piloot, officiële scholen en het gebied van de wetenschap, inclusief de Akabri.

"In de toekomst hebben we plannen om samen te werken met de Yohanes Surya Foundation voor de ontwikkeling van deze vaardigheden", zei de glimlachende man.

Door zijn ernst te bevestigen bij het versterken van deze gebruikelijke instellingen, zet Frans zich in voor het vaststellen van een regionale verordening die de verkoop van grond verbiedt, maar alleen met een contract- of leasesysteem.

"Dit doel is om het resterende land te redden, voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen", besloot hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.