Breaking

Indonesische jeugddiplomatie presenteert in Papoea en klaar om het G20-voorzitterschap op te volgen



Het hoofd van het centrum voor Indonesiƫ Jeugddiplomatie (IYD), Michael Viktor Sianipar, vormde een lokale afdeling voor IYD Tanah Papua.

Dit om YOUTH 20 (Y20) tot een succes te maken dat zal plaatsvinden op 17-18 juni 2022. In deze activiteit zal IYD Tanah Papua activiteiten organiseren voor Papoea-jongeren in de provincies Papua en West Papua.

"Dus we zullen ook activiteiten hebben op universiteiten en buiten de campus, om Papoea-jongeren uit te nodigen om vertrouwen en optimisme te hebben en mee te kunnen bouwen aan een betere toekomst voor het Papoea-volk.", Michael Viktor Sianipar, in Manokwari, Maandag 30 mei 2022.

Hij zei dat zijn partij dit deed in de context van het Indonesische leiderschap van de G20, omdat de wereld nu op weg is naar globalisering en we de leiders van de volgende natie nodig hebben die de mondiale wereld begrijpen die het doel van IYD is.

Er werd gesteld dat Indonesiƫ sinds 1 december 2021 officieel het G20-voorzitterschap bekleedt. Het G20-forum is een vertegenwoordiging van de wereldeconomie, omdat de landen die er lid van zijn, 85 procent van het mondiale bbp in handen hebben.

Als onderdeel van het succes van het Indonesische leiderschap in de G20, werd de Indonesische Jeugddiplomatie (IYD) opgericht als een forum voor jonge leiders van alle leden om de agenda voor de toekomst van de jeugd door te drukken.

"Indonesia Youth Diplomacy heeft een afdeling in Papua om Papoea-jongeren voor te bereiden zodat ze een breder mondiaal perspectief hebben en actief kunnen deelnemen aan het opvoeden van Indonesiƫ op mondiaal niveau", legt Michael Viktor Sianipar uit.

Michael voegde eraan toe dat deze activiteit zal doorgaan en natuurlijk is het Youth 20-evenement een groot momentum in Manokwari, West-Papoea.

"Eerlijk gezegd worden er niet veel G20-evenementen gehouden in Papua, alleen Women 20 (W20) en Youth 20 (Y20) worden gehouden op de aarde van Cendrawasih," zei hij.

“Met dit evenement zullen er 50 Papoea-jongeren bijeenkomen, van vertegenwoordigers en keuzes. Maar hoop, afgezien van het Y20-evenement in Manokwari, zijn er evenementen voor en na. We willen deze activiteit voortzetten omdat we op lange termijn denken om de jonge generatie van Papoea voor te bereiden op IndonesiĆ«", zei hij.

Het hoofd van het IYD-centrum, Michael Victor Sianipar, heeft Pemuda Papua, Michael Yarisetouw en Leon Marini benoemd tot co-voorzitters van de Papua-afdeling voor Indonesische jongeren (IYD), maandag 30 mei 2022.

Indonesische Jeugddiplomatie met steun van het Ministerie van Jeugd en Sport van de Republiek IndonesiĆ« werd aangesteld als de officiĆ«le organisator van Y20 IndonesiĆ« in 2022. Het belangrijkste thema dat aan de orde zal komen is "Van herstel naar veerkracht: het opnieuw opbouwen van de jeugdagenda na Covid -19”

Voorzitter en covoorzitter van Y20 Indonesiƫ 2022 Michael Victor Sianipar zei dat de Y20 van volgend jaar moet worden gebruikt als een momentum voor jongeren om agenda's die van belang zijn voor jongeren als mondiaal beleid door te drukken.

Ondertussen zei Pemuda Papua, Michael Yarisetouw, die was toevertrouwd als co-voorzitter van de Indonesische Jeugddiplomatie (IYD) Papua Branch, dat IYD Papua Branch alle Papoea's uitnodigt, vooral in Manokwari om de centrale en lokale commissies te steunen voor het succes van de Y20 activiteiten gehouden in Manokwari. , West Papua.

"Dit is een belangrijke activiteit die wordt bijgewoond door jongerendelegaties uit verschillende landen en jongerenvertegenwoordigers uit verschillende regio's in Indonesiƫ om strategische kwesties onder jongeren vast te leggen en te bespreken, die vervolgens zullen worden geuit op de Y20-top in Jakarta", zei o-Chair Indonesiƫ. Youth Diplomacy (IYD) Papua Branch, Michael Yarisetouw, begeleid door Leon Marini.

Hij zei dat deze Y20-activiteit een monumentale activiteit was voor de jonge generatie van Papoea om het toerisme en de verschillende voordelen van het land van Papoea in het buitenland te kunnen promoten via de aanwezige afgevaardigden, wat ook een kans was voor de jonge Papoea-generatie om te bouwen netwerken met jongeren uit verschillende landen.

“IYD is een organisatie die Y20-activiteiten organiseert. Vrienden hebben ons gevormd voor de managementdivisie in Papua die als doel heeft om de activiteiten te ondersteunen die van 17-19 juni in Manokwari zullen worden uitgevoerd", aldus Michael Yarisetouw.

Lees ook: Jayapura Regent doneert 50 miljoen aan het 2022 Nendali Cup U-13 voetbaltoernooi als teken van waardering

De man uit Depapre, Tanah Merah, Jayapura Regency zei dat de belangrijkste taak die klaar stond om te worden uitgevoerd was om te helpen socialiseren rond Y20 en ook om de activiteit tot een succes te maken. IYD is onderdeel van Y20 activiteiten die op meerdere plaatsen zijn uitgevoerd en nu de laatste in Papua.

“Het hoogtepunt van Y20-activiteiten zal in juli worden gehouden, de algemene bijeenkomst in Jakarta. Dit evenement wordt ook in verschillende gebieden gehouden om de ambities van de jeugd vast te leggen die later op het hoogtepunt van het evenement zullen worden overgebracht”, besloot Michael Yarisetouw aan het einde van zijn interview.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.