Breaking

Voorzitter van Commissie II: Het proces van uitbreiding van Papua is al lang voorbereid



De voorzitter van Commissie II van de DPR RI Ahmad Doli Kurnia Tandjung legde uit dat het proces voor de deling van de provincie in Papua eigenlijk al lang voorbereid was, juist toen de herziening van Wet nummer 21/2001 in 2021 betreffende Bijzondere Autonomie ( Otsus) voor Papoea werd door de DPR in de wet goedgekeurd. "Dus het was een jaar geleden, toen de herziening van de Bijzondere Autonomiewet werd besloten, nam Commissie II van de DPR onmiddellijk het initiatief en vroeg de DPR-Expertiseraad om een concept academische tekst en een wetsontwerp op te stellen (regionale uitbreiding in Papua) ", zei Ahmad Doli op het parlementscomplex, Jakarta. , woensdag (22/6/2022).

Dit zei Doli aan de zijlijn van de bespreking van drie wetsvoorstellen voor de oprichting van een nieuwe provincie in Papua, namelijk het wetsvoorstel over de vorming van de Zuid-Papoea-provincie, de Centrale Papua-provincie en de Centrale Hooglanden Papua-provincie. Doli legde uit dat Commissie II van de DPR van mening is dat de verdeling in Papua een gebruikelijke territoriumbenadering moet hanteren, die is opgedeeld in zeven provincies op basis van zeven gebruikelijke gebieden.

Volgens hem heeft Commissie II van de DPR sinds een paar maanden al vijf concepten van academische teksten en een wetsvoorstel met betrekking tot de territoriumverdeling in Papua en veel input van het publiek gekregen. "We kregen ook hoorzittingen met de Papoea's die zowel voor als tegen waren (regionale expansie). Commissie II van de DPR heeft Papua verschillende keren bezocht, heeft ontmoetingen gehad met de regenten, de voorzitter van de DPRD, gemeenschapsleiders en traditionele leiders, dit proces heeft behoorlijk lang geduurd", zei hij.

Doli legde uit dat uit dit lange proces kan worden geconcludeerd dat de meerderheid van de Papoea's regionale expansie steunt en als er mensen zijn die het er niet mee eens zijn, is dat een normale zaak in het besluitvormingsproces. Hij juicht het toe als er mensen zijn die een rechterlijke toetsing indienen van de wet met betrekking tot de verdeling van het grondgebied in Papua, want dat is het recht van iedere burger.

"Het is een normaal juridisch proces, iedereen en de gemeenschap heeft het recht om een rechterlijke toetsing in te dienen. Als er later een rechterlijke toetsing komt, zullen we die respecteren en waarderen, en wat de beslissing van het Grondwettelijk Hof (MK) ook moet worden gerespecteerd", zei hij. De vergadering van de Werkgroep (Panja) van drie wetsvoorstellen over de oprichting van een provincie in Papua is woensdag geschorst omdat het nodig werd geacht om een probleeminventarisatielijst (DIM) van Commissie II van de DPR, de regering en de DPD RI. Doli zei dat de DPD RI zojuist het DIM-ontwerp op dinsdag (21.6) middag had ingediend, terwijl de regering het een paar dagen geleden aan Commissie II van de DPR had gegeven.

BRON: https://time.online/7742-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.