Breaking

De provinciale regering van Papoea richt zich op de ontwikkeling van programma's voor duurzame energie en steunpilaren



Hoofd van het bureau voor energie en minerale hulpbronnen (ESDM) van de provincie Papua, Frets Boray, zei dat zijn partij zich nu concentreert op twee hoofdprogramma's.

De twee belangrijkste programma's zijn de ontwikkeling van New Renewable Energy Natural Resources en het Mainstay of Development Program in Papua.
 
De twee belangrijkste programma's zijn bedoeld voor huishoudelijke en industriële behoeften. Dit programma maakt ook deel uit van het programma onder leiding van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe.

"Het alternatief dat door de regering wordt genomen, is om nieuwe hernieuwbare energie te ontwikkelen, met behulp van een ontwikkelingsbenadering, zowel bij de centrale overheid als bij de provinciale overheid van Papoea", zei Frets Boray, in een interactieve dialoog bij LPP RRI Tasangkapura, Jayapura, dinsdag (21/01). 6/2022).
 
Frets zei dat de provinciale regering van Papua zich nu richt op het gebruik van fossiele energie en nieuwe natuurlijke hulpbronnen (hernieuwbare energie) om elektrische verlichting in de bredere gemeenschap te voltooien.

"Als we het hebben over fossiele energie, betekent dit dat we het hebben over reserves of beschikbaarheid, in dit geval natuurlijke hulpbronnen voor olie en gas", zei hij.
 
Volgens hem blijft het niveau van de behoefte echter van dag tot dag toenemen, samen met de toename van de bevolking.

Deze behoefte staat in contrast met de beschikbaarheid van slinkende natuurlijke hulpbronnen.
 
Hij zei dat een voorbeeld waar de regering tijdelijk aan zal werken, is micro-waterkracht of waterkracht.
 
"Misschien het gebruik van rivierwater als nieuwe generator van hernieuwbare energie in waterkracht en we zullen ook PLTS of zonne-energiecentrales ontwikkelen", zei hij.

"Het programma dat momenteel wordt uitgevoerd is PLTA, later zal er een zonnepaneeldak op het dak worden geïnstalleerd", voegde hij eraan toe.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/21/pemprov-papua-fokus-develop-energi-terbarukan-dan-program-andalan-pemkembang

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.