Breaking

VN: Er zijn geen mensenrechtenschendingen in Indonesië



De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN) heeft geen schendingen in Indonesië geregistreerd, met name de schijnwerpers op mensenrechtenschendingen in Papoea.

Coördinerend minister voor Politieke, Juridische en Veiligheidsaangelegenheden (Menko Polhukam) Mahfud MD zei dat de hoge commissaris van de Mensenrechtenraad de behandeling van mensenrechtenkwesties in 21 landen benadrukte, maar Indonesië was daar niet bij betrokken. De VN-Mensenrechtenraad bracht het over tijdens de 50e zitting van de zitting van de VN-Mensenrechtenraad, die hij op maandag (13/6) bijwoonde in Genève, Zwitserland.

"Als je de website opent van de VN-Mensenrechtenraad, de Hoge Commissie voor de Mensenrechten van de VN wiens toespraak gisteren niet bestond, is Indonesië vrij van het Papoea-probleem, wat bemoedigend is bij de VN-Mensenrechtenraad, er zijn geen gegevens over mensenrechten schendingen in Indonesië", zei Mahfud in een virtuele persconferentie. , donderdag (16/6).

De voormalige rechter van het Grondwettelijk Hof onthulde dat Indonesië de afgelopen drie jaar of sinds 2020 nooit is genoemd over mensenrechtenkwesties in de zitting van de VN-Mensenrechtenraad. Voor hem is dat een teken van vooruitgang en wordt er proportioneel gecommuniceerd over de bescherming en handhaving van mensenrechten.

Aan de andere kant sprak de hoge commissaris van de VN-Mensenrechtenraad zijn waardering uit voor het bureau van de procureur-generaal (AGO) met betrekking tot de inspanningen om de zaak van Paniai's grove mensenrechtenschendingen op te lossen. Ondertussen belichtten de Verenigde Naties 21 andere landen, maar Indonesië werd niet als een menigte besproken op sociale media.

"Maar buiten dat lijkt het alsof mensenrechtenschendingen in de schijnwerpers van de Verenigde Naties staan, er is geen schijnwerper van de VN", zei Mahfud.

Volgens hem is de zaak Paniai een serieuze mensenrechtenzaak en is de juridische procedure beëindigd omdat deze is overgedragen aan de rechtbank. Ondertussen zijn tientallen ernstige mensenrechtenzaken die zich in het verleden hebben voorgedaan, erg moeilijk op te lossen.

“De zaak Paniai is het enige geval van ernstige mensenrechtenschendingen aanbevolen door Komnas HAM, dat plaatsvond in het Jokowi-tijdperk, de andere 12 vonden plaats in het verleden en zijn moeilijk op te lossen. We zullen deze onmiddellijk afmaken (Paniai), "zei Mahfud.

Toch erkende Mahfud dat er rapporten waren van verschillende niet-gouvernementele organisaties (NGO's) met betrekking tot beschuldigingen van mensenrechtenschendingen in Indonesië die waren ingediend via speciale procedures voor mandaathouders (SPMH). Als een van de intellectuele eenheden onder de VN-Mensenrechtenraad die meldingen ontvangt van vermeende mensenrechtenschendingen uit verschillende landen, zal SPMH vervolgens opheldering verschaffen aan de regering van dat land.

"Net als Indonesië zijn er veel rapporten van NGO's, rapporteren aan SPMH, dan kondigt SPMH aan dat er een rapport is. Het is niet van de Mensenrechtenraad, het is van SPMH. Het rapport is bedoeld om de regering te informeren, dan antwoorden we, oh ja , het is voorbij. Dus er is geen probleem, die is er niet", zei hij.

Mahfud beloofde dat de internationale gemeenschap het Verdrag inzake de bescherming van alle personen tegen gedwongen verdwijning onmiddellijk zou ratificeren. Verschillende pogingen om de DPR aan te moedigen om de ratificatie onmiddellijk te bespreken.

BRON: https://www.alinea.id/nasional/pbb-tak-ada-pelaksanaan-ham-di-indonesia-b2fl59Ern

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.