Breaking

Lokale overheid in West Papua steunt Otsus en DOB



Regionale hoofden in 13 districten en steden in de provincie West Papua ondersteunen de implementatie van speciale autonomie (otsus) en moedigen de vorming van nieuwe autonome regio's (DOB) aan op basis van het mandaat van wet nummer 2 van 2021.

De steun werd betuigd door 13 regionale hoofden door de ondertekening van een verklaring van houding bij de opening van de Regionale Werkvergadering (Rakerda) van Regenten en Burgemeesters in heel West Papua in het PKK-gebouw van de provincie West Papua, Manokwari, dinsdag.
 
Waarnemend (Pj.) Gouverneur van West Papua Paulus Waterpauw zei dat uit hun inzet blijkt dat de provincie West Papua zich houdt aan de principes en wetten en regels die van kracht zijn in de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië (NKRI).
 
"Als er gisteren nog golven waren van het 'afwijzen' van speciale autonomie en nieuwe autonome regio's, is het vandaag voorbij. Maar liefst 13 regionale leiders hebben hun steun betuigd, rechtstreeks getuige van de alliantie van Papoea- en Nusantara-stamhoofden, culturele instellingen en gemeenschapsleiders', zegt Waterpauw.
 
Er werd ook gezegd dat de steunbetuiging en aspiraties voor de nieuwe autonome regio's spoedig zouden worden gecombineerd met de aspiraties van de stamhoofden alvorens te worden voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken, DPR RI, MPR RI, DPD RI, aan president Joko Widodo in Djakarta.
 
"We zijn bereid om de heer president Joko Widodo te faciliteren. Dat West-Papoea volledig achter alle ontwikkelingsprogramma's van de centrale overheid staat die gericht zijn op het welzijn van de mensen door middel van speciale autonomie en autonome regio's", aldus Paulus Waterpauw.
 
Hij noemde 13 regio's die klaar zijn om speciale autonomie en autonome regio's te ontvangen, namelijk Manokwari, Kaimana, Fakfak, Teluk Wondama, Bintuni Bay, Raja Ampat, Tambrauw, Maybrat, South Sorong, Arfak Mountains, South Manokwari, Sorong City en Sorong Regency .

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/14957/pemda-di-papua-barat-support-otsus-dan-dob

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.